Peter van Bemmelen bij een klassieke Citroën, die jarenlang dienst heeft gedaan als vervoermiddel voor voormalig DDR-leider Erick Honecker.
Peter van Bemmelen bij een klassieke Citroën, die jarenlang dienst heeft gedaan als vervoermiddel voor voormalig DDR-leider Erick Honecker.

Van Bemmelen maakt klassieke vervuilers weer schoon

vaste rubrieken

DELFT - Garage Van Bemmelen op de Ampèreweg in Delft heeft een oplossing voor de vervuilende uitstoot van auto's, die als het ware 'over de datum' zijn.

In veel grote steden worden oude vervuilende auto's al geweerd. In Rotterdam geldt nu al dat benzine- en LPG auto's van tussen 1992 en 1976 niet meer in de binnenstad mogen. Dit in navolging van maatregelen die zich internationaal aandienen. Dit gebeurt nu nog lokaal, maar een landelijke of Europese regeling wordt naar verwachting uiteindelijk de norm.
Van Bemmelen bouwt vervuilende auto's om naar auto's met een moderne schone uitstoot. De ideale verhouding om een zo schoon mogelijke verbranding te krijgen is 14 delen lucht op 1 deel benzine, dat is Lambda 1. Via een ingenieus regelsysteem en een katalysator kunnen zij de auto met carburateur zo aanpassen, dat die schone verbranding gehaald wordt. Zo kun je ook met een youngtimer of oldtimer bijdragen aan een schonere lucht en met een 'schoon geweten' weer rondtoeren in je classic car.
Van Bemmelen draagt op die manier graag een steentje bij aan een schonere wereld. Geïnteresseerd? Een offerte kan worden aangevraagd via info@garagevanbemmelen.nl. Garage van Bemmelen is gevestigd aan de Ampèreweg 6 in Delft. Tel. 015 – 2623862, www.garagevanbemmelen.nl.