Talloze Delftenaren hebben vele herinneringen liggen in dit schoolgebouw.
Talloze Delftenaren hebben vele herinneringen liggen in dit schoolgebouw.

Afscheid van stukje Delftse geschiedenis

Algemeen

DELFT - Eén van de eerste gebouwen in de wijk Buitenhof is het gebouw van de vroegere Christelijke Technische School aan de Juniusstraat 6. Ooit stond het tussen weilanden. Binnen afzienbare tijd wordt dit stukje Delftse onderwijsgeschiedenis verlaten voor prachtige nieuwbouw in de Spoorzone.

Duizenden leerlingen zijn hier aan de Juniusstraat opgeleid en hebben veel plezier gehad. En zijn zich vervolgens nuttig gaan maken in de maatschappij. Iedereen heeft er zijn eigen stukje geschiedenis liggen.
Het afscheid van de school zal echter niet onopgemerkt voorbij gaan. Op vrijdag 16 september tussen 19.00 uur en 22.00 uur zijn alle mensen die ooit in dit gebouw onderwijs gevolgd of gegeven hebben welkom om afscheid te nemen van dit monument. Dat gebeurt in de vorm van een reünie. Iedereen kan nog eens kijken in lokalen, de geur voor de laatste maal opsnuiven, oude vrienden terugzien en misschien nog eens kletsen met oud-leraren.
Om alles in goede banen te leiden is het wel noodzakelijk dat geïnteresseerden zich van tevoren en voor 1 september aanmelden.
Dit kan door 10 euro te storten op rekeningnummer NL19RABO 0149540442 t.n.v. Scholencombinatie Delfland onder vermelding van 'reünie Delfland' en je naam. Oud-leraren kunnen zich aanmelden door te bellen met de school.