Westerpop kon vorig weekend op veel bezoekers rekenen.
Westerpop kon vorig weekend op veel bezoekers rekenen.

Westerpop wil over twee jaar wederom een festival op de velden van het Stanislascollege

Algemeen

DELFT – De 'echte' evaluatie volgt nog, maar de organisatie van Westerpop weet het nu al zeker: over twee jaar wil het dolgraag wederom een festival op de sportvelden van het Stanislascollege Westplantsoen organiseren.

Een tijdlang werd getreurd om het opgeven van de vorige zo vertrouwde locatie, op de sportveld van het Grotius College, vlakbij het station. Na lang zoeken werd een prima alternatief gevonden - en nu ook goed bevonden. Van publiek tot leveranciers en van organisatie tot artiesten was iedereen het erover eens: eigenlijk is de nieuwe locatie nóg beter.
En dat is niet de enige reden waarom Westerpop-organisator René Steijger met grote tevredenheid terugkijkt op het festival. "We hebben het ideale festivalweer gehad", reageert hij. "Het werd een festival zonder wanklank, er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest. We kregen goede reacties op het programma en veel muziekliefhebbers wisten de weg naar het nieuwe terrein goed te vinden." Volgens schattingen werd Westerpop in twee dagen tijd door 17.000 man bezocht. "Dat aantal ligt gelijk aan de al goed bezochte jubileumeditie, in 2014." Zaterdagmiddag trok Waylon veel bezoekers naar het terrein, 's avonds bleken Novastar en Vandenberg's Moonkings de grote trekkers. Maar ook de vrijdagavond werd met bands als Mala Vita en De Likt goed bezocht. "Wat ook fijn was, was dat we de gloednieuwe fietsenstalling van het CLD mochten gebruiken, die pas op de vrijdag van het festival werd opgeleverd. Nee, het is in alle opzichten een heel geslaagd evenement geweest. Ik hoorde iemand zeggen dat ook hier het echte Westerpopgevoel heerste. Dat vond ik het mooiste compliment."
Het meest besproken onderwerp was dus wel de locatie. Met nog meer bomen, en breder van opzet. "Ik klink nu misschien als een voetbaltrainer, maar op deze plek hebben we meer ruimte in de flanken. Dat geeft meer rust." Achteraan het terrein stonden tafels met zitbanken. Ook dit bleek een succes. "Want die zijn twee dagen volop bezet geweest."
Westerpop keert over twee jaar weer terug. "Want als gevolg van bezuinigingen op subsidies hebben we ervoor gekozen een biënnale te worden." Steijger wil dan weer terugkeren naar de sportvelden van het Stanislascollege. Hier moet echter nog met meerdere partijen over worden gesproken. Vanuit de buurt kreeg Westerpop slechts één klacht. "Verder lijkt iedereen tevreden, maar we gaan nog toetsen hoe andere omwonenden erover denken", besluit Steijger.
Kijk voor nog veel meer foto's van twee dagen Westerpop op www.delftopzondag.nl.