Crazy Piano’s meets Delft was vorig jaar gezellig en een groot succes, dus komt het evenement zaterdag 6 augustus terug naar Delft. (foto: Koos Bommelé)
Crazy Piano’s meets Delft was vorig jaar gezellig en een groot succes, dus komt het evenement zaterdag 6 augustus terug naar Delft. (foto: Koos Bommelé)

Crazy Piano's keert terug – en gaat weer knallen - in Delft

Algemeen

DELFT – Het evenement Crazy Piano's meets Delft bleek vorig jaar een schot in de roos. Dus is het zaterdag 6 augustus wederom raak. Op het Agathaplein kan dan weer volop worden genoten van lekker eten en drinken en sfeer verhogende muziek, gespeeld door top-pianisten.

Ed Hoogendijk van Restaurant Le Mariage en George Zevenbergen van Moodz eten & drinken kwamen vorig jaar op het idee om het concept van Crazy Piano's naar Delft te halen. Zij wilden een brede doelgroep culinair verwennen, terwijl datzelfde publiek verzoekplaatjes kon indienen die de vaste Crazy Piano's-Pianisten vervolgens feilloos zouden spelen. Daar bleek behoefte aan. Al dagen van tevoren was het evenement stijf uitverkocht. Publiek, in leeftijd variërend van 15 tot 80 jaar oud, beleefde een memorabele avond. De organisatie ook.

Op herhaling
Dus gaat Crazy Piano's meets Delft zaterdag 6 augustus op herhaling. Het Agathaplein zal wederom het decor vormen. "We gaan deze prachtige plek weer omtoveren tot het leukste en gezelligste plein van Delft en hier een mooi feestje bouwen", kan organisator Ed Hoogendijk alvast verklappen. "We hebben er enorm veel zin." Om de omwonenden tegemoet te komen begint en eindigt het evenement eerder. Zo duurt het dit jaar van 17.00 uur tot 23.00 uur. Bovendien is het verplaatst van de maandag-, naar de zaterdagavond. Verder blijft veel hetzelfde. "We willen weer een zo breed mogelijke doelgroep laten genieten van een heerlijk culinair en muzikaal avondje uit." De organisatie zoekt daarom de samenwerking. Niet alleen met de directie van Crazy Piano's, maar ook dichter bij huis. "Zo biedt het Western Museum Hotel geweldige Crazy Piano's-Arrangementen aan. Bezoekers dan een nachtje en dagje Delft aan vastplakken, of er zelfs een weekendje Delft van maken."

Grote namen
Meerdere pianisten laten die avond horen hoe goed ze zijn. Eén van de eerste namen die bekend werd gemaakt, was die van Jan Rooymans. Een begenadigd pianist die speelde in The Golden Earring en momenteel in Barry Hay's Flying V Formation. Verder zal ook Winston Post die avond in Delft en het publiek verblijden met wat plaatjes. "We zijn er trots op weer zulke grote namen te kunnen presenteren", zegt Hoogendijk. "We gaan weer knallen."
Eten wordt verzorgd door de restaurants van de twee organisatoren en de barbecue-experts van Den Burg. Wie dit niet wil missen moet snel zijn, want 95 procent van de online kaarten is inmiddels verkocht. Verder zijn nog kaarten verkrijgbaar bij Restaurant Le Mariage, Moodz en WijnbarRon. Zie verder voor meer informatie de Facebook-pagina Crazy Piano's meets Delft.

Win kaarten

Wie kans wil maken op twee toegangskaarten voor Crazy Piano's meets Delft, moet de volgende vraag juist beantwoorden en dit uiterlijk woensdag mailen naar Erica@delftopzondag.nl. Wie is in 2016 de DJ van Crazy Piano's meets Delft? Winnaars krijgen vanzelf bericht.