Studenten Ruben Rodenburg (links) en Kristian Spasov, met achter hen hun creatie. (foto: Paul Lunenburg)
Studenten Ruben Rodenburg (links) en Kristian Spasov, met achter hen hun creatie. (foto: Paul Lunenburg)

Nieuw hek tussen terrein DSM en het Agnetapark

Algemeen

DELFT - Het DSM-terrein is ook toegankelijk vanuit het Agnetapark, maar tot voor kort was deze fietsersingang een verwaarloosd hoekje. Dat is sinds afgelopen dinsdag wel anders.

DSM schreef een ontwerpwedstrijd uit voor een nieuw hek en bestrating, die werd gewonnen door twee TU-studenten. Hun ontwerp en een bijdrage van het Ondernemersfonds Delft resulteerden in een mooi nieuw toegangsgebied dat afgelopen dinsdag in gebruik werd genomen.

Wethouder Ferrie Förster kwam ervoor op de fiets naar het terrein en sprak zijn tevredenheid uit met deze bijdrage van DSM aan Delft als fietsstad. De betrokkenheid van studenten, een grote werkgever, en de buurtbewoners noemde hij 'een impuls voor groei en innovatie'. Ook het Ondernemersfonds Delft, dat heeft bijgedragen aan de realisatie van hekwerk en bestrating, werd door hem geroemd voor hun goede projecten die de stad verder verbeteren.
DSM- directeur Frank Teeuwisse noemde deze nieuwe toegang een volgende stap in de vernieuwing van het terrein. Hij bedankte de uitvoerders van het werk, de firma's Heijmans en De Nieuwe Norm, waarna hij samen met Ferrie Förster het toegangstourniquet testte - en in orde bevond.

Gecompliceerd
De winnaars van de ontwerpwedstrijd, TU Delft studenten Ruben Rodenburg en Kristian Spasov, waren blij hun ontwerp gerealiseerd te zien. Het was nog gecompliceerd geweest om een hek te ontwerpen dat een blik gunt op het terrein erachter, én voldoet aan DSM's veiligheidseisen, vertelden ze.
Bewoners en medewerkers van de bedrijven in het park toonden zich tevreden met de nieuwe bestrating en DSM als goede buurman. "We weten wat er gebeurt op het terrein en we hebben nooit last", verklaarde een buurtbewoner van het Agnetapark.