Het dak van de Vierhovenkerk staat vol met zonnepanelen.
Het dak van de Vierhovenkerk staat vol met zonnepanelen.

Vierhovenkerk voorzien van zonnepanelen

Algemeen

DELFT - De Vierhovenkerk heeft onlangs als eerste Delftse kerk 62 zonnepanelen op het dak geplaatst. In totaal wekken de panelen 90 procent van het elektriciteitsgebruik van de kerk op.

Alle panelen zijn gefinancierd door giften van gemeenteleden. De kerk aan de Obrechtstraat 50 viert de plaatsing van de panelen met het feest 'Licht op Vierhoven', op zaterdag 18 juni. Vanaf 15.30 uur zijn dan ook relaties, buurtbewoners en andere geïnteresseerden welkom. Ook de Delftse wethouder Stephan Brandligt is aanwezig om de kerk te feliciteren met deze stap. Meer info over het programma is te vinden via www.vierhoven-delft.nl.

Gabrielle Uitbeijerse, coördinator van de commissie Fair&Groen, wil de duurzame boodschap van de kerk graag delen met de samenleving, met andere Delftenaren en buurtbewoners. "Als eerste Delftse kerk met zonnepanelen laten we zien hoe wij onze verantwoordelijkheid nemen", legt ze uit. "Dat willen we ook uitstralen om anderen mee te inspireren." De Vierhovenkerk is sinds 2014 een 'Groene Kerk'. Die titel verklaart dat de kerk actief aan de slag wil gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.