Maandag 9 mei strijkt het Alzheimer Café neer in het in het Hampshire Hotel Delft Centre.
Maandag 9 mei strijkt het Alzheimer Café neer in het in het Hampshire Hotel Delft Centre.

Voorlichting over dementie is van groot belang

Algemeen

Dementie raakt steeds meer mensen, direct of indirect. Openheid over dementie is van het grootste belang om de kennis over deze hersenziekte te vergroten en schaamte en een isolement te voorkomen bij hen die het treft.

Alzheimer Nederland zet zich in om te komen tot een dementievriendelijke samenleving; een samenleving waarin mensen met dementie begrip ondervinden en worden aangesproken op hun mogelijkheden om zolang mogelijk actief deel te kunnen nemen. Voorlichting over dementie is daarbij van het grootste belang.
De Alzheimer afdeling DWO verstrekt informatie middels het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café in Delft is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners en andere belangstellenden, woonachtig in de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland. Elke keer wordt tijdens deze bijeenkomsten informatie geboden over dementie. Daarnaast kunnen de aanwezigen vragen stellen aan deskundigen en lotgenoten ontmoeten.
Maandag 9 mei vindt het Alzheimer Café plaats in het Hampshire Hotel Delft Centre aan de Koepoortplaats 3 in Delft. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. De vraag 'Hoe blijf je met elkaar verbonden?' staat maandag centraal.
Meer weten? Bel dan naar telefoonnummer 015 – 76 00 230 of kijk op de website www.alzheimer-nederland.nl/dwo.