Leerlingen en mentoren van School's cool spreken regelmatig bij de leerlingen thuis af voor bijvoorbeeld hulp bij het huiswerk.
Leerlingen en mentoren van School's cool spreken regelmatig bij de leerlingen thuis af voor bijvoorbeeld hulp bij het huiswerk.

School's cool heeft mentoren nodig: iets voor u?

Algemeen

School's cool begeleidt leerlingen die de overstap maken van groep 8 naar de brugklas. Sommige leerlingen kunnen extra begeleiding bij die grote stap goed gebruiken. School's Cool zoekt momenteel vrijwilligers die leerlingen willen helpen.

"School's cool is een prachtig en nuttig initiatief", vertelt projectleider en mentorcoördinator Joan Koene. Afgelopen zes jaar is gebleken dat leerlingen hier veel baat bij hebben. "Maar er zijn veel vrijwilligers voor nodig." Komend schooljaar lopen namelijk drie programma's: School's cool, School's cool XS – voor kinderen die vanaf begin groep 8 worden begeleid, en School's Cool XL, voor leerlingen die verderop in het voortgezet onderwijs dreigen vast te lopen.

Vrijwilligers hoeven niet allerlei diploma's te hebben. "Belangrijkste is dat je affiniteit hebt met kinderen, dat je goed kunt luisteren, geduldig, flexibel en respectvol bent en dat je in staat bent een band op te bouwen met een kind." Leerling en mentor spreken buiten de vakanties dan één keer per week bij de leerling thuis af, op een moment dat de ouders er ook zijn. Dit gebeurt één tot anderhalf jaar lang. "Het is een verrijking van je leven om dit te doen", weet Koene. "De aandacht die je kinderen geeft lijkt soms minimaal, maar dat ze ervaren dat ze gezien worden en iemand echt voor hem of haar komt: daar groeien ze van."

Komende tijd worden de matches voor het volgende schooljaar gemaakt. Wie interesse heeft om mentor te worden kan voor meer informatie mailen naar info@schoolscooldelft.nl of kijken op de website www.schoolscooldelft.nl.