Het verlopen Straatje van Vermeer: Het nieuwste werk van René Jacobs.
Het verlopen Straatje van Vermeer: Het nieuwste werk van René Jacobs.

Het verlopen Straatje van Vermeer

Algemeen

De terugkeer van Het Straatje van Vermeer heeft beeldend kunstenaar René Jacobs van Galerie de Kunstkop geïnspireerd tot een geheel eigen kijk op het straatje.

Hierin speelt ook de actualiteit van de toenemende leegstand en verloedering van de binnenstad een rol.

Sinds Galerie de Kunstkop tien jaar geleden haar deuren voor het eerst opende, heeft René Jacobs een intense verhouding opgebouwd met het werk van Vermeer. In tien jaar tijd heeft hij meer dan honderd werken gemaakt en verkocht die geïnspireerd waren op het werk van Johannes Vermeer.

Aan deze serie is nu dus 'Het verlopen straatje van Vermeer' toegevoegd. We zien de beroemde gevels van het stadsgezicht van Vermeer. De tijd heeft helaas niet stil gestaan. Uitverkoop, leegstand, rommel, asfalt, low budget-winkelketens en parkeermeters domineren het straatbeeld. De verloedering reikt zelfs zo ver dat een dame van lichte zeden het terrein aan het verkennen is. Verder is er geen mens te bekennen.

De moderne tijd heeft als een monsterlijke vingerafdruk haar sporen achter gelaten op dit verlopen straatje. Het maakt dit kunstwerk bijzonder actueel.

Het werk is momenteel te bezichtigen in Galerie de Kunstkop aan de Nieuwe Langendijk 10 in Delft, die op donderdag vrijdag en zaterdag en op afspraak is geopend.

Dit nieuwste schilderije van René Jacobs zal onderdeel uitmaken van de expositie VERMIN OF MEER II, van zaterdag 9 april tot en met zaterdag 11 juni. Tijdens deze expositie zullen ook enkele nieuwe bewerkingen van Vermeer te zien zijn.

Meer informatie is te vinden op de website www.galeriedekunstkop.nl.