Joyceline van Ommen van het Albeda College mocht vorig jaar naar het WK voor beroepen in Brazilië.
Joyceline van Ommen van het Albeda College mocht vorig jaar naar het WK voor beroepen in Brazilië.

Patissier Joyceline van het Albeda College ging voor de vakwedstrijd naar Brazilië

Algemeen

"Het was een prachtige ervaring die ik met beide handen heb aangegrepen", vertelt ze enthousiast. Tijdens haar opleidingen Zelfstandig Werkend Banketbakker niveau 3 en Patissier niveau 4 deed ze al regelmatig mee aan vakwedstrijden. "Ik doe vaak mee aan wedstrijden omdat ik het hartstikke leuk vind en de ervaringen goed kan gebruiken: maar deze wedstrijd in Brazilië is wel echt de kers op de taart hoor!"
Docent Cees Bakker is het helemaal met haar eens. "WorldSkills is een fantastische manier om beroepen en ambachten internationaal te promoten", zegt hij. "Het motiveert docenten, begeleiders en studenten om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. Ik ben ontzettend trots op de inzet van Joyceline, haar durf om steeds weer nieuwe smaakcombinaties te maken en haar lef om mee te doen aan deze wereldkampioenschappen."
Joyceline kreeg tijdens de wedstrijddagen diverse opdrachten. "In vier dagen tijd moest ik drie soorten bonbons maken, diverse modellen marsepeinen figuren, een showstuk van suiker, twee taarten en zes desserts op een bord. Je krijgt een black box met ingrediënten en daar moet je iets lekkers mee maken. Gelukkig hadden we veel geoefend op locatie Rosestraat."
De goede begeleiding vanuit Skills Nederland en de faciliteiten van het Albeda College hebben gezorgd voor een optimale voorbereiding voor deze wereldwedstrijd. Het heeft geen medaille opgeleverd maar wel een dikke koffer aan ervaring, kennis en vriendschappen met internationale vakgenoten.
Meer weten over de vele mogelijkheden van het Albeda College? Kijk dan op de website www.albeda.nl.