Nick Sterker bij één van de top-occasions uit het grote aanbod van Autobedrijf Harteveld.
Nick Sterker bij één van de top-occasions uit het grote aanbod van Autobedrijf Harteveld.

Speciale occasion-afdeling bij Subaru-dealer Harteveld

Algemeen

PIJNACKER – Het is wel even wennen, maar toch ook weer niet. Want het is toch vertrouwd. Autobedrijf Harteveld niet langer op bedrijventerrein Ruyven, maar langs de doorgaande weg tussen Delft en Pijnacker. Het bedrijf van directeur Leo Harteveld is inmiddels al weer een tijdje gevestigd aan de Delftsestraatweg 26C. Maar dus ook vertrouwd, omdat het bedrijf ooit begonnen is aan deze zelfde weg.
Autobedrijf Harteveld heeft sinds 2010 een Subaru-dealerschap, nadat de productie van het Zweedse merk Saab is gestopt. Met de specialisering richting andere merken als Subaru, Volvo en Ford wist Autobedrijf Harteveld een belangrijke slag te slaan. In de nieuwe situatie, op een andere locatie, wil het bedrijf zich vooral als Subaru-dealer presenteren, maar wel met een grote occasion-afdeling. "Vanaf deze week hebben we er een extra showroom bij, speciaal voor occasions", zegt verkoopadviseur Nick Sterker. "We zullen ons vooral richten op tweedehands gezinsauto's, omdat hier de meeste vraag naar is. Zeker in de buurt van een dorp als Pijnacker, waar veel jonge gezinnen wonen, is dat volgens ons een slimme keuze."
In de showroom van Autobedrijf Harteveld komen occasions te staan van alle merken auto's. Ook van het merk Saab. "Ja, die auto's zijn nog steeds erg in trek", zegt Sterker. "Saab is echt een merk voor liefhebbers. Deze auto's wisselen snel van eigenaar. Verder in ons aanbod veel Subaru-occasions, een merk dat voor iedere portemonnee wel een model heeft. Volvo en Ford zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd, maar eigenlijk kunnen klanten voor elk merk bij ons terecht."
Autobedrijf Harteveld heeft grote voorraden occasions. Het is dan ook wel nodig dat er een extra showroom bij komt. Hier is plaats voor twintig occasions, het bezoeken meer dan waard.
Het bevalt iedere medewerker trouwens uitstekend in het nieuwe onderkomen. Behalve directeur Leo Harteveld en verkoopadviseur Nick Sterker, bestaat het afgeslankte team verder uit Anne Kronshorst, Anja en Tessy van de werkplaatsreceptie, Marco Smeele als chef-werkplaats en Danny en John als monteurs in de werkplaats. "Het went snel, deze nieuwe werkomgeving", zegt Sterker. "De serviceverlening blijft natuurlijk helemaal hetzelfde, maar we zijn in een ander jasje gestoken. Een beetje terug naar de oorsprong. Daarmee kan het ons verder alleen nog maar voor de wind gaan." Telefoon: (015) 256 51 00. Internet: www.autobedrijfharteveld.nl.