Tim van Marrewijk (centraal): De nieuwe jeugddijkgraaf. (foto: Lentiz)
Tim van Marrewijk (centraal): De nieuwe jeugddijkgraaf. (foto: Lentiz)

Tim van Marrewijk nieuwe jeugddijkgraaf van Delfland

Algemeen

De nieuwe jeugddijkgraaf van Delfland is vandaag gekozen. Tim van Marrewijk is vanaf nu ambassadeur en jeugdvertegenwoordiger van Delfland.

Vanochtend presenteerden zes enthousiaste leerlingen zichzelf en hun ambities aan een jury bij Delfland. Klaas van Kruistum, presentator van onder andere Klaas kan Alles, presenteerde de verkiezing. Klaas is gekozen als presentator omdat hij zich veel bezig houdt met klimaatverandering en wat we zelf kunnen doen om dit tegen te gaan.

Het jeugdwaterschapsbestuur is de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. Eén van de dingen waar Tim zich voor gaat inzetten is het betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Hierover gaat hij Delfland adviseren. Ook gaat hij vier keer per jaar op pad met het nationale jeugdwaterschapbestuur, bezoekt hij verschillende waterprojecten en doet hij mee aan activiteiten voor jongeren. De andere kandidaten blijven ook betrokken bij Delfland. In de presentaties en brieven kwamen goede ideeën aan bod. De uitvoerbaarheid hiervan wordt in de komende periode onderzocht.