'Warmtenet voor heel Delft'

Algemeen

Editie: Week 46, Jaargang 22 |

DELFT - Delft zou moeten overwegen om een duurzaam warmtenet aan te leggen voor de hele stad, samen met Rotterdam en Den Haag. Dat is het onderwerp dat begin december centraal staat tijdens een debat georganiseerd door de PvdA in Delft.

Volgens de partij zou de aanleg van duurzame warmtenetten in de provincie een oplossing kunnen bieden om meer CO2 te besparen. Zowel in Rotterdam als Den Haag wordt al geëxperimenteerd met de aanleg van duurzame warmtenetten. Volgens de PvdA zou het aanleggen van duurzame stadsverwarming in grote steden ook de Nederlandse overheid een duwtje in de rug geven om de landelijke energiedoelen te kunnen halen.
Aan het debat, dat op woensdagavond 3 december plaatsvindt in café ’t Boterhuis aan de Markt, zullen onder anderen PvdA-Tweede Kamerlid Jan Vos en Robert Geurts, de programmaleider energie van de Provincie Zuid-Holland, deelnemen.
Als gemeente kent Delft torenhoge ambities om de stad CO2-neutraal te krijgen in de nabije toekomst. De gemeente mikt er op om de uitstoot van het broeikasgas binnen de gemeente in 2030 te hebben gehalveerd, en in 2050 tot nul te hebben gebracht. De gemeente kent overigens slechte ervaringen met eerdere pogingen om CO2 te verminderen door het aanleggen van een duurzame stadsverwarming. Een poging in 2009 om via een gemeentelijk warmtebedrijf duurzame warmte te leveren aan huizen in de Harnaschpolder is afgelopen jaren stilletjes afgebouwd. Het bedrijf werd eind vorig jaar door de Gemeente Delft juist afgestoten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12