Het is maar dat u het weet

Algemeen

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft organiseert op zaterdag 10 mei een excursie Watervogels. Belangstellenden zijn om 09.00 uur welkom bij het Natuur- en Milieucentrum De Papaver aan de Korftlaan 6 in Delft. Tijdens de excursie worden de Bieslandse Bovenpolder en de Noordpolder bezocht. Bel voor meer informatie naar telefoon 015 - 214 77 18 of stuur een email naar afd.RegioDelft@knnv.nl. Neem als het kan een verrekijker mee. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

De Natuurgidsen van de IVN Delft beginnen zondag 11 om 14.00 uur met een Natuurexcursie in het Hertenkamp. Er wordt om 14.00 uur vertrokken bij Het Rieten Dak aan de Middelweg in Delft. De gratis wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, iedereen is welkom. Kijk voor meer informatie op de website www.ivndelft.nl.

Opgroeien bij ouders met psychiatrische en/ of verslavingsproblemen is niet altijd even gemakkelijk. Daarom organiseert de afdeling Preventie van GGZ-Delfland een preventiecursus van acht bijeenkomsten voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar die in deze situatie zitten of hebben gezeten. Samen met leeftijdsgenoten die ongeveer hetzelfde meemaken worden ervaringen gedeeld, krijgen zij voorlichting over psychische ziektebeelden en verslaving en leren zij van en met elkaar hoe zij met de situatie om kunnen gaan en hoe zij steun kunnen vragen. Bel voor meer informatie of aanmelding naar telefoon 015-2608970 of mail naar optijderbij@ggz-delfland.nl.

Speciaal voor kinderen uit groep 8 van de basisschool verzorgt de afdeling Preventie van GGZ Delfland in de laatste weken van de zomervakantie de training ‘Plezier op school‘. De cursus duurt 2 dagen. Deze sociale vaardigheidstraining is bedoeld om kinderen extra steun te geven bij de overgang naar het voorgezet onderwijs. Aanmelden kan via het secretariaat van de afdeling Preventie via telefoon 015 – 260 89 70 of mail naar optijderbij@ggz-delfland.nl.

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft organiseert van 2 tot en met 30 mei een tentoonstelling Marters. Locatie: de Openbare Bibliotheek aan de Julianalaan 47 in Pijnacker.

Op het terrein van DVV Delft aan de Kerkpolderweg 12 in Delft wordt op zaterdag 25 mei rond 16.00 uur een heuse Koeschijtwedstrijd gehouden. De opbrengst hiervan is bestemd voor de bouw van een zittribune die de vereniging komende zomer wil realiseren.

Wat kan de huisarts betekenen vanaf de eerste tekenen van vergeetachtigheid,
het stellen van de diagnose dementie en vervolgens bij de begeleiding van de
persoon met dementie en diens mantelzorger? Een Delftse huisarts zal hier op maandag 19 mei tijdens het Alzheimer Café op ingaan. De avond begint om 19.30 uur in Café-restaurant Kwasi Kwame, gebouw Delftstede aan de Phoenixstraat 66 te Delft. De toegang is gratis. Bel voor meer informatie naar telefoon 015 – 285 04 97.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12