DIJC Bertus viert 125e verjaardag met jubileumloop

Algemeen

DELFT - Zondag 29 mei organiseert de Delftse IJs- en Sportclub Bertus (DIJC Bertus) een speciale jubileumloop, omdat de vereniging 125 jaar bestaat. Er kan worden hardgelopen over de afstanden 5, 10 en 15 kilometer. Voor de 15 km kan ook worden ingeschreven met een team van drie lopers.

De start is om 11.00 uur bij Onder Ons aan de Kerkpolderweg. Om 10.30 uur start de kinderloop over 1 kilometer. Het inschrijfgeld bedraagt drie euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Wooninitiatief Midden-Delfland. Inschrijven kan via www.dijc-bertus.nl of tijdens de Bertusloop op 22 mei en op zondag 29 mei tot 10.30 uur. 

Jan Hommes is voorzitter van DIJC Bertus, van oudsher de ijsvereniging van Delft. “Zo’n 12 jaar geleden startten we met het organiseren van hardlooptrainingen. Inmiddels zijn we de leukste hardloopvereniging van Delft en omstreken, met zo’n 130 leden. Ook organiseren we elke vierde en vijfde zondag van de maand een trimloop.” 

De geschiedenis van DIJC Bertus is volgens de voorzitte altijd gekenmerkt door een grote maatschappelijke betrokkenheid. “In het verleden organiseerde de club familiesportdagen, die in grote getale werden bezocht. Tot op de dag van vandaag beheert DIJC Bertus de enige natuurijsbaan van Delft. Als Koning Winter het toelaat, kunnen schaatsliefhebbers van jong tot oud hier tegen een geringe vergoeding schaatsen. In ons jubileumjaar willen we die maatschappelijke betrokkenheid op een speciale manier tonen. Het inschrijfgeld van de jubileumloop komt ten goede aan Stichting Wooninitiatief Midden-Delfland. Bovendien vragen we geen cadeaus voor de verjaardag, maar vragen we onze gasten een bijdrage te geven voor WIMD. Aan het eind van het jaar hopen we een mooie cheque te kunnen overhandigen aan WIMD.” 

Een volgende activiteit is de jubileumreceptie op 24 september. Van 16.00 tot 17.30 uur kunnen leden, oud-leden, sponsors en relaties van DIJC Bertus met het bestuur het glas heffen. ’s Avonds is er voor de leden en oud-leden een knallend jubileum-verenigingsfeest bij Onder Ons.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12