Afbeelding

ZOMERfestival brengt innovatie en grote acts naar de Delftenaar

Algemeen

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

Het ZOMERfestival was vorig jaar een groot succes en dit jaar belooft het alleen nog maar mooier en groter te worden.

DELFT – De Staat, Chef’Special en Maaike Ouboter: het zijn slechts enkele van de grote namen die ZOMERfestival in het weekend van 23 tot en met 25 mei naar Delft haalt.

Het festival, waarin muziek, techniek, kunst en gastronomie hand in hand gaan, duurt dit jaar voor het eerst een heel weekend en strijkt neer op een prachtige locatie in hartje Delft. In het gebied tussen het Bastiaansplein, de Botanische Tuin, de Kanaalweg en het Science Centre, aan de oevers van de Schie, brengt het festival de techniek naar de stad en de stad naar techniek. In historische panden, op vlotten in de Schie en tussen het groen van de botanische tuin ontstaat een echte urban crossover.


“Dit jaar werken we nauw samen met de Gemeente Delft, de Haagse Hogeschool, Hogeschool InHolland en het Ondernemersfonds van gebied 11. We bundelen onze krachten om samen een innovatieprogramma te ontwikkelen, waarmee we Delft duidelijk op de kaart zetten als het centrum van technologische innovaties”, vertelt Anne van Straten namens de organisatie.


De belangrijkste pijler van het festival is net als afgelopen jaren de muziek. Naast grote namen als De Staat, Chef’Special, Maaike Ouboter, Eefje de Visser, Gabriel Ananda, Secret Cinema, Typhoon & Band en Pink Oculus, krijgt ook lokaal talent een kans: zo is er plaats voor de finalist van de singer-songwritercontest en krijgt ook de winnaar van de DJ contest een plaats tussen de nationale en internationale acts op het festivalpodium.
Naast deze muziek kan het publiek  kennismaken met de technologische innovaties die in het Delftse onderwijs  en bedrijfsleven worden ontwikkeld. “Zo kan je met je eigen smartphone een Drone – onbemand vliegtuig – besturen en krijg je van wetenschappers duidelijke uitleg over de werking ervan. Bovendien hebben de pleinen en andere verrassende locaties op het ‘Festiveld’, waarop de innovaties worden getoond, allen een eigen thema. Zo is daar bijvoorbeeld de Champions Pitstop als blikvanger, waarin alle teams die deelnemen aan innovatieve wedstrijden op het gebied van mobiliteit, hun creaties laten zien en uitleg geven over wat er zo bijzonder en innovatief aan hun ontwerp is.
“Ten slotte is er ook op culinair gebied voor ieder wat wils”, vertelt Van Straten.

“Lekker en gezond eten is belangrijk: daarom krijgen cateraars een prominente rol op het festival. We streven op het ZOMERfestival naar een zo gevarieerd en duurzaam mogelijk aanbod van eten en drinken. Hierbij zijn naast gezonde, vitaminerijke maaltijden en verantwoorde sappen ook snacks als burgers, frieten en frisdrank verkrijgbaar."

Tijdens het festival heeft elke dag in de nieuwe opzet van het festival een eigen thema. “De vrijdag staat vooral in het teken van de Solar Bell – een deurbel op zonne-energie- , waarmee basisscholieren aan de gang gaan op het Bastiaansplein; op zaterdag vindt het grote muziekfestival plaats en op zondag gaan we, voornamelijk in de Botanische Tuin, een lazy sundaygevoel creëren. In het weekend kan je op iedere hoek van het festiveld kennismaken met echte Delftse innovaties.”
Met deze opzet staat ZOMERfestival niet alleen garant voor een hoogwaardig muzikaal aanbod, maar wordt ook aandacht besteed aan de kwaliteit van de locaties en de randprogrammering. “Daarbij willen we vooral aan Delft laten zien wat voor geweldige innovatieve ideeën hier op de Delftse campus worden uitgedacht”, besluit Van Straten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12