Afbeelding

Carnaval? Dit zijn de routes!

Algemeen

Editie: Week 6, Jaargang 21 |

Carnaval in Kabbelgat is altijd weer een groot feest!

DELFT – Het is weer Carnaval! Delft heet voor een paar dagen Kabbelgat en een bonte menigte feestvierders overspoelt de stad. Natuurlijk gaan de Carnavalsvierders weer op pad in drie grote optochten. Wij geven u de routes zodat u alvast een mooi plekje kunt zoeken.

De Grote Carnavalsoptocht op zaterdag 9 februari start om 13.00 uur vanaf de Surinamestraat, oversteken Vrijenbanselaan (trambanen), Insulindeweg, Sint Eustasiusstraat, Oostsingel tot Kanaalweg, Oostpoortbrug, Ezelsveldlaan, Kruisstraat, Beestenmarkt, Burgwal, Oude Langendijk, Markt (zuidzijde) voor het Stadshuis langs, Markt (noordzijde). Daar gaat de stoet het middenterrein op: presentatie van alle hoogheden op de bühne voor het Stadhuis.

De Jeugd Carnavalsoptocht op zondag 10 februari start om 13.00 uur vanaf de Oostsingel ter hoogte van de Vermeerstraat, Koepoortbrug, Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Vrouwjutterland, Choorstraat, Hippolytusbuurt, Cameretten, Markt. Op de Markt stoppen om de kinderen uit te laten stappen, hierna wordt de stoet ontbonden.

De Kleine Verlichte Carnavalsoptocht op maandag 11 februari start om 20.20 uur vanaf de Oostsingel ter hoogte van de Vermeerstraat, Koepoortbrug, Nieuwe Langendijk, Oude Langendijk, Markt. Aansluitend om 21.00 uur: Kakofonie. Aan de lichtjesoptocht doen de volgende praalwagens mee: Stichting DCV, Belhamels, Brandshappers, Fuilspuiters, Goud van Oud, Olijkers, Rooie Rijers en Sepneuten.

Nu bent u volledig op de hoogte van de kleurige slierten die door Delft trekken. Altijd weer een bijzonder gezicht…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12