Hudito met Marcel van der Heijden op weg naar de overgangsklasse

Algemeen

DELFT- Hij heeft er alle vertrouwen in. Hudito is op weg naar de overgangsklasse. Marcel van der Heijden is de nieuwe trainer-coach van de Delftse hockeyclub aan de Rotterdamseweg. Samen met zijn selectie, technische staf en de commissie tophockey van Hudito, slaat hij de ambitieuze weg naar de overgangsklasse in. Tijd voor een kennismaking.

Als kleine jongen nam Van der Heijden de stick al ter hand. Hij hockeyde bij Aeolus en Rotterdam. Zijn trainersloopbaan begon hij bij Spirit Heren 1 in de 3de klasse. In het tweede jaar promoveerde de mannen uit Schiedam. Na een vierde plek in de 2e klasse en drie mooie jaren, besloot de 38-jarige ondernemer weer terug te keren naar Rotterdam, maar nu als teammanager van Heren 1 in de hoofdklasse. Dat deed hij één seizoen en vertrok toen richting Amsterdam, waar hij 3 jaar trainer van het eerste damesteam bleef. Een hoogtepunt voor Van der Heijden: ”Prachtige tijd en veel geleerd. We werden drie keer tweede van Nederland en wonnen twee keer de Europa Cup II”. Vervolgens keerde Van der Heijden voor twee jaar terug naar Spirit Heren 1, inmiddels acterend in de 1ste klasse.

Tijdens zijn aanstelling bij Hudito, kende de huidige inwoner van Berkel en Rodenrijs de club al wel: “Ik heb er vaak tegen gespeeld, als speler en als coach. Ik kende Hudito als een warme familieclub”. Nadere kennismaking leerde hem dat deze de Delftse club behalve warm, ook nog eens erg ambitieus is: “Hudito Heren 1 speelt momenteel in de 1e klasse. De lange-termijn visie richt zich op een vaste plek in de overgangsklasse, één klasse hoger. Uit de gesprekken met het bestuur, weet ik dat deze visie goed onderbouwd is. De leden van deze commissie tophockey hebben ervaring om op dat niveau te komen, en bovendien om daar te blijven”. De vraag of Hudito op nog langere termijn ook nog van plan is om de eredivisie van het hockey, de hoofdklasse, te bestormen, wuift Van der Heijden weg. De hoofdklasse op het veld is geen issue, wel spelen we in de zaal op het hoogste niveau”.

Ook al begint het seizoen pas medio september, Van der Heijden heeft de eerste trainingen al achter de rug. Tijdens de zogenaamde ‘testseries’ maakten de spelers, de trainer en de overige leden van het team op een sportieve manier kennis met elkaar. Van der Heijden: “Een prima manier om alvast te inventariseren wat het niveau van de groep is. Dat bespaart heel veel kostbare tijd in de voorbereiding”. De samenstelling van de spelersgroep stemt de nieuwe technische man bijzonder tevreden: ” Er bestaat een hele mooie mix van 5 ‘oudere’ spelers, een grote groep tussen de 22 en 25 jaar en daaronder dienen zich een stuk of 5 talentvolle jonge spelers aan. Deze groep kan nog jaren vooruit. Ook de overige selectieteams spelen op een hoog niveau, zodat Van der Heijden kan beschikken over een zeer breed achterveld. Ook de technische staf is nagenoeg compleet. Met assistent-trainers Joost Hoppstein en Marijn Petermeijer heeft de club ook gelijk de beschikking over een atletiek-specialist en een video-analyticus. Teammanager Nel Platzek blijft haar taak trouw vervullen, tot grote vreugde van de nieuwe trainer: “De taak van Nel is het regelen van alles om het technische gedeelte heen, maar haar voornaamste functie is die van ‘luisterend oor’. Een sociaal aanspreekpunt zoals ‘tante’ Nel is van onschatbare waarde voor de ploeg”.

De doelstelling voor het komende seizoen is tweeledig: “Ik wil tenminste 5 wedstrijden voor het einde nog volop meedoen om het kampioenschap. Maar belangrijker vind ik het nog dat iedereen zich bewust is wat het lonkende perspectief is. Weten wat we met z’n allen moeten doen en laten om weer een stabiele overgangklasse club te worden”. (TS)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12