Creatieve ondernemers dagen Delftenaren uit

Algemeen

DELFT - Woonbron-directeur Karin Schrederhof en algemeen projectleider Poptahof Mireille Wiegman geven zaterdag 13 november om 14.00 uur het officiële startsein voor Broedplaats Poptahof. Wooncorporatie Woonbron ontwikkelde dit bijzondere concept in samenwerking met Lotti Hesper Projectontwikkeling. Kunstenaars en andere (startende) creatieve ondernemers krijgen in Broedplaats Poptahof de kans in een betaalbare eigen atelierruimte verder te werken aan hun talent en zich te bekwamen in ondernemerschap.

De opening van Broedplaats Poptahof krijgt een feestelijke omlijsting met een – hoe kan het anders – creatief programma. Die middag kunnen bezoekers ontdekken en verrast zijn over de grote variatie aan creativiteit die in Poptahof is neergestreken. De vernieuwde Poptahof wordt een stadswijk waar ook talenten alle ruimte krijgen. Om dat mogelijk te maken zijn in de hoogbouw van het eerste nieuwbouwwoonplan Purper acht werk-units gerealiseerd. Kunstenaars en andere (startende) creatieve ondernemers kunnen er hun talenten ontplooien en toegroeien naar zelfstandig ondernemerschap. Deze vorm van bedrijvigheid in de plint van de hoogbouw zorgt bovendien voor een verlevendiging van het woongebied. 

In april namen de eerste creatieve ondernemers al hun intrek in de fraaie atelierruimten. Sindsdien draaien ze hier proef. Intussen zijn de eerste workshops op het gebied van kunst en cultuur begonnent. Voor de bewoners van Poptahof is deelname aan deze workshops (bijna) gratis. Dit in ruil voor de tamelijk lage huur die Woonbron voor het atelier rekent. Uiteraard bouwen de ondernemers ook aan hun eigen bedrijf. Ze organiseren betaalde workshops voor het grote publiek en/of verkopen producten. Nu alle acht atelierruimten bezet zijn, is Broedplaats Poptahof klaar voor een officiële start. 

Op 13 november is iedereen van harte welkom in bruisend Poptahof. Om 14.00 uur is aan de Taj Mahalplaats de feestelijke opening met het aansnijden van een spectaculaire taart van atelier Zoet. Na een toost op alle inspiratie en creativiteit die Broedplaats Poptahof aan alle Delftenaren biedt, staan de deuren van alle ateliers tot 19.00 uur wijd open en tonen de ondernemers met trots hun werk. Kunstenares Sylvia Verschuren houdt die dag een expositie in het Akropolishof 58, een aanrader om te bezoeken. Op zaterdag 13 november worden alle zintuigen in creatieve zin geprikkeld in Broedplaats Poptahof.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12