Les Copains: een in vis gespecialiseerd restaurant dat ook de vleeseter niet vergeet

Algemeen

Chefkok en eigenaar Eric Ketel werkt veel met seizoensgebonden gerechten.

DELFT – Les Copains is een in vis gespecialiseerd restaurant in de Breestraat. Het restaurant heeft een dagelijks wisselend vijf-gangen-diner met de lekkerste soorten vis, schaal- en schelpdieren van dat moment.

“Dat menu kan worden aangepast in een vleesvariant, want we vergeten ook de vleeseter niet”, merkt eigenaar en chefkok Eric Ketel op. Nieuw is het Les Copains-arrangement. Dat begint met een huisaperitief, gevolgd door een vier-gangen-diner. Bij elk gerecht krijgen de gasten een glas wijn geserveerd en na afloop krijgen ze nog een kopje koffie, en dat voor 62 euro 50 per persoon. Omdat het restaurant in februari z’n achtste jubileum viert, staat er van woensdag 2 februari tot en met zondag 27 februari bovendien een jubileummenu op de kaart (zie de advertentie elders op deze pagina). “De gasten krijgen de hele maand door vijf gangen voor de prijs van een vier-gangen-menu.” 

De menukaart van Les Copains bestaat uit vis, schaal- en schelpdieren. “Ik overleg dagelijks met de visboer over het aanbod dat er op dat moment is. Zijn er coquilles, dan werk ik daarmee. Is het de tijd van de oesters, dan zet ik die op de menukaart. De kaart is dus seizoensgebonden.” Wat er ook op het menu staat, het is altijd kakelvers, kan Eric Ketel verzekeren. Ook de groente, die hij via de groente- en fruitspecialist Koos Bertels van de groentewinkel in de Schoolstraat regelt, is altijd vers en van goede kwaliteit. “En ook het vlees is van topkwaliteit, dat laten we uit Ierland komen”, vertelt Ketel enthousiast verder. 

Iedereen moet daarom beslist een keer in het restaurant van hem en zijn vrouw Debbie neerstrijken, vindt Ketel. “We hebben hier goed eten voor een goede prijs. Je krijgt echt waar voor je geld, we schenken veel aandacht aan het eten dat we opdienen. De gasten kunnen hier bovendien lekker rustig in een gezellige huiskamersfeer eten.” 

Les Copains is van woensdag tot en met zondag geopend van 18.00 tot 22.00 uur, maar opent ook op Valentijnsdag (maandag 14 febuari) de deuren voor iedereen die met zijn of haar geliefde wil genieten van vis, schaal- en schelpdieren of van een lekker stukje vlees. Groepen boven de vijftien personen kunnen er op verzoek ook op maandag- of dinsdagavond terecht. Bel voor meer informatie naar telefoonnummer 015 - 214 40 83 of kijk op www.lescopains.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12