Afbeelding

Burgemeesters onderscheiden lieden met bijzondere verdiensten tijdens de lintjesregen

Algemeen

Mevrouw Jense, mevrouw De Jong, mevrouw Koop mevrouw Penning-Kortekaas, de heer Eekhout, mevrouw Van Gaalen-Bodde, mevrouw Dekkers, de heer Van Dalen (voorste rij van links naar rechts), de heren Van Beusekom, Verkerk (burgemeester), Boogert, Koedood en Van Gaalen genieten zichtbaar van de lintjesregen. (foto: Fred Nijs)

DELFT – In het Delftse Stadhuis op de Markt vond vorige week vrijdag de jaarlijkse lintjesregen plaats.

Het behaagt Hare Majesteit de Koningin elk jaar, zo rond de geboortedag van haar moeder, om lieden met bijzondere verdiensten voor de samenleving te benoemen tot Lid en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau of zelfs tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Deze lieden worden onder valse voorwendselen naar het stadhuis gelokt, waar ze verrast worden met een onderscheiding.

Ook dit jaar werd Gemeente Delft niet overgeslagen en werden er dertien onderscheidingen uitgedeeld. De heren Van der Akker, Van Beusekom, Koedood en Van Gaalen gaan voortaan het leven door als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Datzelfde geldt voor de heer Van Gaalens vrouw, mevrouw Bodde-Van Gaalen en de dames Jense, Penning-Kortekaas en Koop. Dedames Dekkers en De Jong mogen zich vanaf die morgen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen, net als de heren Boogert en Van Dalen. De meest prestigieuze onderscheiding, die van Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw ging uit naar de heer Eekhout.

In Schipluiden zijn sinds diezelfde ochtend de dames De Bruin-Noordhout, De Vette-Van Marrewijk en de heer Van Zijll benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een dag erna, tijdens de festiviteiten rondom het zestigjarig jubileum van SV Den Hoorn spelde burgemeester Rodenburg de heer Van Holsteyn een onderscheiding op die hem tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau maakte.

Ook Rik Buddenberg, burgemeester van Pijnacker-Nootdorp werd door de Koningin aan het werk gezet. Hij had de eer om de heer Ullersma te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Verder mocht hij de dames Bos-Van Daalen, De Bruijn-Ruijgt, Van Schie-Van Dijk en Wubben-Maat en de heren Van den Bogaerdt, Dijkstra, Koot, Opstal en Weerheim benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12