Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Editie: Week 27, Jaargang 20 |

De politie hield afgelopen donderdag rond 01.45 uur twee minderjarige broers aan op verdenking van brandstichting aan de Delfgauwseweg in Delft. Een getuige zag de twee jongens wegrennen bij een brandende caravan. De politie kwam na een melding aan op de Delfgauwseweg en werd aangesproken door een getuige. Zij hoorde die nacht geschreeuw, ging op onderzoek uit en ontdekte de brand in de caravan. Ze zag de twee jongens daarna wegrennen. De getuige hielp de politie in de richting van de verdachten. Die hield hen even later aan op het Weidepad. De Rijswijkse broers van 16 en 18 jaar oud zijn allebei aangehouden en in verzekering gesteld.

Een 19-jarige Delftenaar betrapte in de vroege ochtend van donderdag 28 juni twee mannen op heterdaad toen ze een motor stalen op de Kalfjeslaan in Delft. De verdachten waren bezig om een motor in te laden in een witte bus. De getuige waarschuwde de politie en besloot tevens de mannen te volgen. Hij zag dat de verdachten zich verdacht ophielden op de Veulenkamp. Vervolgens reden ze door. De politie trof even later de witte bus aan op de Kalfjeslaan, met één van de verdachten erin. Hij werd direct aangehouden. De politie zocht vervolgens met honden naar de tweede verdachte, maar zonder succes. Later vond de politie de gestolen motor terug op het Koekamp.

Surveillerende agenten zagen afgelopen dinsdag op het Vesteplein in Delft een bromfiets met daarop twee jongens. Over de kentekenplaat hing een doek, waardoor het kenteken niet goed zichtbaar was. De jongens weigerden te stoppen toen de agenten hen een stopteken gaven. Na een achtervolging stopten de jongens in 't Woudt en renden ze weg. Eén van de verdachten werd, nadat hij was gepepperd, aangehouden. De andere jongen wist te ontkomen. De bromfiets bleek afgelopen maandag in Delft te zijn gestolen. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De verdachte zit nog vast.

Drie nog onbekende mannen vielen in de nacht van maandag 25 juni op dinsdag 26 juni een woning op de Adriaan Pauwstraat binnen. Zij bedreigden de 58-jarige bewoner met een vuurwapen en vertrokken uiteindelijk zonder buit. Het 58-jarige slachtoffer kwam rond 23.55 uur thuis. Op het moment dat hij de deur opende, drongen drie getinte mannen de woning binnen. Ze bedreigden de bewoner en keken rond in de woning. Vervolgens verlieten ze het huis. De daders zijn via de Adriaan Pauwstraat linksaf de Hugo de Grootstraat in gevlucht en vanaf daar richting het centrum. De daders zijn drie donker getinte mannen. Ze zaten de avond van de overval vermoedelijk in een bushokje aan de Hugo de Grootstraat in Delft. Wie getuige is geweest of informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders kan contact opnemen met de Recherche van Politiebureau Delft via telefoonnummer 0900-8844.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12