Tweede hulpvraag voor Sandow

Algemeen

DELFT – Lezers van Delft op Zondag hebben Piet van der Kruk enorm geholpen. Na de publicatie twee weken geleden met de vraag of men wist wie er op een oude foto van het op 12 maart van dit jaar 115 jaar bestaande Sandow stonden, kreeg hij een flink aantal reacties.

Hele waardevolle aanvullingen voor de kroniek die hij over de roemruchte club aan het schrijven is. “Want”, zo zegt Van der Kruk: “Over de geschiedenis van deze vereniging is in al die jaren niets opgeschreven. Daar ga ik een einde aan maken. Tekstueel is het gedenkboek zo goed als klaar. Maar van enkele oude foto’s ontbreken nog namen bij gezichten. Zoals bijgaande foto. Deze foto is gemaakt in 1906 bij het 10-jarig bestaan. Bestuur en leden van Sandow staan en zitten ernstig kijkend rond de medaillekast met de tot dan toe behaalde trofeeën. Direct achter de medaillekast zit voorzitter Jan Heemskerk. Maar wie zijn de overige personen? Doordat de namen van bestuursleden en krachtsporters die rond 1906 actief waren wel bekend zijn, moeten op de foto zeer waarschijnlijk mannen als Chris en Frits Zinsmeester, Kees Rosierse, Jan Koelink, Piet Schilperoort, Herman Vuurman, Andries van Engelen, 

Joop Tol, Flip van Kuijeren, Arend van der Velden, Kees van Renssen en Arie Dersjant staan. Maar wie is wie?” 

Ook deze keer hoopt Piet van der Kruk weer op interessante reacties (mail naar mailto:redactie@delftopzondag.nl?subject=via%20delftopzondagnl) . Enkele lezers stelden inmiddels ook andere oude onbekende foto’s ter beschikking. De komende weken komen die aan bod.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12