Een goede bodem voor de toekomst leggen!

Algemeen

Dat doe je zeker als je kiest voor een opleiding van Hogeschool Inholland Delft. Bij Inholland Delft kun je terecht voor de volgende hbo-opleidingen: 

• Aeronautical Engineering (Engelstalige opleiding)
• Dier & Veehouderij
• Food Commerce & Technology
• Greenport Business & Retail
• Landscape & Environment Management
• Luchtvaarttechnologie
• Scheepsbouwkunde 

Door de vergrijzing is er zowel in de technische als in de agrarische sector een groot tekort aan goed opgeleide hbo'ers. Steeds minder leerlingen kiezen voor een technisch profiel en de agrarische sector wordt door jongeren tijdens het keuzeproces veelal overgeslagen. Erg jammer, want juist in deze sectoren groeit het aantal banen het snelst. Dat biedt dus uitstekende en veelbelovende carrièreperspectieven. 

Bij Inholland Delft maak je tijdens de studie al kennis met en voer je projecten of opdrachten uit voor het werkveld. Dat kan zijn in de vorm van groepsprojecten, maar ook individueel. 

Greenport Westland, het grootste concentratiegebied voor tuinbouwgerelateerde bedrijven in Nederland, zit zowat in onze achtertuin. Dat is natuurlijk ideaal voor de opleiding Greenport Business & Retail, die dan ook nauwe samenwerkingsverbanden heeft met diverse bedrijven uit het Westland. 

Diverse gemeenten leggen regelmatig (onderzoeks)opdrachten neer bij de opleiding Landscape & Environment Management. Die opdrachten zijn zeer verschillend van aard. De ene keer gaat het om meervoudig ruimtegebruik (wonen, werken en recreëren) , de andere keer om bodemonderzoek of het gedrag van diverse nachtdieren op verschillende soorten licht. 

Studenten Luchtvaarttechnologie kunnen research doen in het gebruik van nieuwe materialen (composieten) op bijvoorbeeld een fiets, een schaats of een ander dagelijks gebruiksmiddel. Scheepsbouwkundestudenten bezoeken regelmatig verschillende soorten werven in binnen- en buitenland. 

Hogeschool Inholland Delft is gevestigd aan de Rotterdamseweg, midden op de TU Campus. Door de ideale ligging maken zowel de TU- als Inhollandstudenten gebruik van elkaars faciliteiten, zoals de sleeptank, de windtunnel en het composietenlab.
Wil je verder studeren na het hbo? In samenwerking met de TU zijn er voor de opleiding Scheepsbouwkunde en Luchtvaarttechnologie speciale doorstroomminors ontwikkeld waardoor je in aanmerking komt voor een verkort mastersprogramma.
Nieuwsgierig geworden naar de opleidingen en mogelijkheden? Kom op zaterdag 26 maart naar onze Open Dag. Meer informatie vind je op www.inholland.nl/delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12