Afbeelding

Het is maar dat u het weet - 17 februari 2013

Algemeen

Editie: Week 7, Jaargang 21 |

Een avond met echte meidendingen speciaal voor meisjes van 8 tot en met 12 jaar? Zoals diverse workshops: nagel-art, cup cakes maken en natuurlijk veel kletsen met je vriendinnen en snoepen van de lekkernijen? Zet dan donderdag 7 maart in je agenda! De avond is in de bibliotheek in Den Hoorn van 19.00 tot 21.00 uur. Een kaartje kost 7,50. Met je biebpas krijg je 2,50 korting. Schrijf je snel in want vol is vol: www.debibliotheekmm.nl.

.Monique Stootman en Petra Kooij exposeren met schilderijen en textiele werken. Zij zijn beiden werkzaam als diabetesverpleegkundige in het Reinier de Graaf. Vanwege hun interesse voor kunst in het algemeen en het maken van (textiele) schilderijen in de vrije tijd, was het idee om samen te gaan exposeren snel ontstaan. De gedachte achter deze expositie is vooral ook om patiënten, collega’s en bezoekers te laten zien dat er meer in het Reinier de Graaf gebeurt dan zorg alleen.

.Zaterdag 16 februari rond 22.00 uur wordt ‘t genieten van boogie-woogie in De Wijnhaven. De top van Boogiewoogie pianisten in Nederland is smal en André Valkering is een van die toppers die een zaal met z’n piano helemaal plat krijgt. De laatste jaren speelt André’s band samen met El Kroppo, de vermaarde bluesgitarist die iedereen kent vanwege z’n unieke stem en zijn bijdrage in De Wereld Draait Door. En om nog even rustig na te genieten zullen op zondagmiddag vanaf 15.30 uur de Coco Bowles hun easy jazz met een tikje blues inzetten om iedereen nog even in de droom te laten blijven wanen van een warme omgeving, een cocktail en een onbekommerd leventje.

.De Bluesmates zullen vanaf 19.00 uur zondag 17 februari met een aantal swingende setjes een gezellige afsluiter van het bluesweekend vormen. De Bluesmates is een wisselend groep van muzikanten met als hoofdpersoon de Delftse Boy Mosterdijk. Deze gitarist is een bekende in de regios, speelt zelf in diverse bandjes en kent vele muzikanten ook door dat ze zijn winkel bezoeken; de Guitarshop Delft. Het zal daarom ook niemand verbazen als op zondagavond in Vlaanderen, het optreden uitmondt in een sessie-achtig gebeuren waar meerdere bluesmuzikanten aan zullen deelnemen. Bluesmates: Vlaanderen.

.Jazzclub The Five heeft 19 februari ‘Jazzterix’ op het programma staan. Jazzterix is al 31 jaar een van de betere Dixieland en Mainstream ensembles van ons land. Zowel vocaal als instrumentaal en tot de laatste noot van de avond een verrassend optreden! Het concert is vanaf 21.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Adres: Altena Hoeve, Kasteelwerf 1. Zie ook www.jazzclubthefive.nl.

.Zaterdag 23 februari is er weer een aflevering van Swing Verder in Grandcafé Verderop. DJ OJ en Silly Soulman draaien een eigenwijze mix van Rock Classics. Thema: Swing Verder in Rock. Aanvang 22.00 uur en de toegang bedraagt 5 euro.

.Op zondag 24 februari presenteert trio Raaven muziek in 'Pop Style Baroque'. In de verrassend moderne bezetting van saxofoon, sta-drums, elektrische gitaar en de menselijke stem. En daarmee speelt Raaven barok pas écht authentiek! Raaven bestaat uit Raaf Hekkema (Calefax), Wiek Hijmans en Joshua Samson, allen internationaal gewaardeerde musici. Raaven zet de luisteraar continu op het verkeerde been: horen we jazz, rock, barok?' Het is barokmuziek in een energieke en meeslepende popstijl. Zondag van 11.30 – 12.30 uur (zaal open om 11.00 uur; toegang: 5,-). Meer weten? Kijk op www.rietveldtheater.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12