Afbeelding

De cadeauartikelen van Zinderin zijn stuk voor stuk speciaal

Algemeen

Editie: Week 10, Jaargang 21 |

Zelf cadeauartikelen maken, daar word je blij van.

DELFT – Voor leuke cadeaus kun je terecht bij Zinderin in de Choorstraat 47. Een bijzondere winkel met creatieve producten. De producten worden gemaakt door cliënten van Middin. Zij maken deze in het atelier dat grenst aan deze fraai ingerichte winkel. Medewerkers met een verstandelijke beperking laten met trots zien wat zij maken en helpen klanten aan de kassa.
Het eerste contact van een klant bij Zinderin is met een cliënt. Eén van de doelstellingen van Zinderin is namelijk dat de cliënten zich kunnen ontwikkelen binnen de winkel of daarbuiten. Middin staat voor ‘Midden in de wijk, midden in de samenleving’. Middin wil dat iedereen mee kan doen, ongeacht beperking of leeftijd. Bij Zinderin werken mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding aan cadeauartikelen. Werken in het atelier en in de winkel betekent voor de cliënten een stap in hun carrière en meer contact met de maatschappij. “Wij begeleiden cliënten alleen als dat nodig is. “Cliënten staan afwisselend in het atelier of in de winkel waar zij de klanten helpen”, zegt Susan Roegies, begeleider in het atelier en het creatieve brein achter de winkel.


Werken in het atelier
Iedere dag werken zo’n 25 cliënten bij Zinderin. In het atelier zijn er drie werkgroepen, namelijk de kaarsenmakerij, de deco groep en textiel. Het zijn allemaal kwalitatief goede producten, want het zijn wel spullen die verkocht moeten worden. “Behalve de spullen die hier gemaakt worden, zijn er in de winkel ook spullen uit andere werklocaties van Middin”, zegt zorgmanager Saskia de Zeeuw. “Uit Den Haag komen bijvoorbeeld producten die gemaakt zijn van hout, keramiek, vilt of mozaïek. Daarnaast is er samenwerking met andere stichtingen. Wij verkopen ook producten van hen in onze winkel.”

Bijzondere en unieke producten
Bij Zinderin vind je altijd een bijzonder cadeau voor elke gelegenheid. Van houten poppenbedjes tot kaarsen en van fleurige keukenschorten tot prachtige vazen. De winkel heeft een grote etalage, zodat van buitenaf in één oogopslag vrijwel het gehele productassortiment zichtbaar is. Veel aandacht is besteed aan meubilair, verlichting en materialen met een modern, speels en uitnodigend interieur als resultaat. “Het is trouwens ook mogelijk om een bepaald product helemaal persoonlijk te laten maken”, zegt Saskia. “Dat kan bijvoorbeeld door een naam ergens op te laten borduren. We hebben veel vaste klanten en krijgen eigenlijk alleen maar positieve reacties. Een rondleiding is altijd mogelijk. Een cliënt zal u daarbij alles vertellen over de verschillende afdelingen.

Kijk voor meer informatie op www.middin.nl of bezoek vanaf maart de webwinkel van Zinderin: www.zinderin.nl. (ML)

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12