Afbeelding

Omwonenden krijgen voorproefje te zien van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis

Algemeen

Editie: Week 37, Jaargang 20 |

De entree van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis, zoals het er in 2015 uit komt te zien.

DELFT – De bouw van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis gaat deze maand beginnen. Zo’n zestig omwonenden kregen dinsdagavond alvast een voorproefje te zien.

Zij waren door het ziekenhuis uitgenodigd om zich te laten informeren over het bouwproces van het nieuwe ziekenhuisgebouw, dat eind 2015 gereed moet zijn. De aanloop naar de bouw, de planning en de efficiency van het nieuwe ziekenhuisgebouw werd dinsdag belicht door projectdirecteur nieuwbouw Cees van der Zande. Aan de hand van artist impressions schetste hij eveneens een indicatie van het interieur en de uitstraling van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis.

De voorlopig geplande inrichting van het bouwterrein en hoe het nieuwe ziekenhuis straks voor de ogen van de omwonenden verrijst, werd duidelijk aan de hand van een presentatie van Frank Brekelmans, projectdirecteur Bouwcombinatie Reinier de Graaf vof. Deze bouwcombinatie bestaat uit Hurks van der linden en Kuijpers Centrale Projecten.

Het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis bestaat straks uit zes bouwlagen, die horizontaal verbonden worden door een centrale as. Deze as - of gang - krijgt veel zicht op buiten en daglicht en doorkruist alle verdiepingen. Hierdoor kunnen bezoekers en patiënten volgens Reinier de Graaf straks ‘altijd makkelijk en via korte looplijnen hun weg vinden’. In de ruime, centrale hal komt een grote receptiebalie. Bovendien kunt u hier een bezoekersrestaurant vinden voor wie wil genieten van een drankje of versnapering. De afdelingen Bloedafname, Radiologie en de gipsafdeling liggen op zo kort mogelijke afstand van de hoofdentree. Hier komen veel bezoekers voor een kort verblijf. Voor het afhalen van medicijnen op recept komt op de begane grond een apotheek.

Twee grote roltrappen in de centrale hal brengen patiënten en bezoekers na de oplevering in 2015 naar de eerste etage. Het is uiteraard ook mogelijk de lift of trap te nemen. Op de eerste verdieping zijn namelijk alle poliklinieken en meeste functieafdelingen gevestigd. Hierdoor is het eenvoudig om verschillende onderzoeken en poli’s tijdens een bezoek achtereenvolgens aan te doen.

Op de begane grond van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis komt een grote nieuwe afdeling: de acute opname voor patiënten die met spoed moeten worden opgenomen. De afdeling ligt naast de Spoedeisende Hulp met geïntegreerde huisartsenpost en bestaat onder andere uit het huidige Observatorium.

Het nieuwe ziekenhuis is straks 56.000 vierkante meter groot. De kosten voor de bouw bedragen in totaal 225 miljoen euro, waarvan de pure bouwkosten 110 miljoen euro exclusief btw bedragen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12