Afbeelding

Ophef over afsluiting Binnenwatersloot

Algemeen

DELFT – Ondernemers uit de binnenstad zijn niet te speken over de gang van zaken rond de drie weken durende afsluiting van de Binnenwatersloot. Een door MKB Delft georganiseerde forumavond over de bereikbaarheid van Delft leverde dinsdagavond dan ook het nodige vuurwerk op tussen ondernemers en de Gemeente.

De ondernemers waren boos dat ze vorige week vrijdag het bericht kregen dat de Binnenwatersloot vanaf de kant van de Phoenixstraat vanaf de maandag erop voor drie weken afgesloten zou zijn. “Belachelijk dat dit zo wordt gecommuniceerd”, vindt MKB Delft-secretaris Richard Wernekinck. Ook ondernemer Anton Prins was er niet over te spreken. De plannen zijn overigens een week uitgesteld, omdat nog niet alle voorbereidende werkzaamheden waren afgerond. Aanstaande maandag wordt begonnen met het verleggen van kabels en leidingen aan de Binnenwatersloot. De werkzaamheden duren drie weken en dat is volgens de ondernemers veel te lang. 

“Ik heb voorgesteld dat ze met twee ploegen van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds gaan werken”, zegt Anton Prins. “Dan ben je twee keer zo snel klaar.” Als ook de zaterdag nog als werkdag wordt benut, is het project helemáál snel afgerond, denkt Prins. Volgens Marjet van Arkel, van het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft, werkt het zo niet. “We hebben te maken met externe partijen. Op hoe die hun werkzaamheden plannen kunnen wij verder geen druk uitoefenen. Als we de werkzaamheden in een kort tijdsbestek kunnen doen, dan gaan we dat natuurlijk niet langer maken.” Bovendien: “We communiceren liever dat het drie weken duurt en dat het meevalt dan dat we een te strakke planning maken en de werkzaamheden uiteindelijk langer duren.” 

Voor voetgangers en fietsers blijft de Binnenwatersloot vanuit de Phoenixstraat bereikbaar. Om de straat te bereiken moet gemotoriseerd verkeer omrijden via de Westvest, vervolgens linksaf de Zuidwal op, linksaf over de Lange Geer om vervolgens weer linksaf door de Peperstraat de Binnenwatersloot te bereiken. Vanaf de Oude Delft kunnen leveranciers of bestemmingsverkeer de doodlopende Binnenwatersloot aan beide zijden van het water inrijden en er aan de Oude Delft weer uitrijden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12