Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Hieronder korte politieberichten uit de krant van 27 maart 2011.

Een 57-jarige man uit Delft bedreigde woensdag rond 14.25 uur ambulancepersoneel met een mes. De Ambulance was naar de Papsouwselaan gereden om de man, die buiten bewustzijn was, te helpen. De ambulancebroeders controleerden zijn vitale functies waarbij ze in zijn vinger prikten. Hier schrok de man zo heftig van dat hij in paniek raakte en dacht dat de broeders hem bedreigden. Hij heeft in de keuken een mes gepakt en is daarmee op de broeders afgerend, die snel de Politie waarschuwden. Agenten waren snel ter plaatse en hielden de bewoner aan. Een andere Ambulance vervoerde hem alsnog naar het ziekenhuis. De Politie onderzoekt de zaak. 

De Politie hield woensdag rond 14.00 uur twee mannen van 23 en 24 jaar oud aan op verdenking van het uitgeven van vals geld in een winkelcentrum in Delft. Ze waren per auto weggevlucht en zijn uiteindelijk aangehouden bij de Moerdijk. In de auto werd een portemonnee gevonden met het bewuste vals geld. De Politie onderzoekt de zaak. 

Een 73-jarige man uit Pijnacker raakte maandag rond 09.40 uur lichtgewond bij een aanrijding aan de Molenweg in Nootdorp. Een 37-jarige Delftenaar reed hem aan toen hij z'n auto startte en per ongeluk achteruit reed in plaats van vooruit. Het slachtoffer was op dat moment aan het laden en lossen, hij is met lichte verwondingen naar het Ziekenhuis overgebracht. De Politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. 

Een 19-jarige autoinbreker uit Ridderkerk werd dinsdag door een Politiehond uit de sloot gevist. De man was op de vlucht nadat hij een inbraak had gepleegd in een auto op De Zijl in Pijnacker. Een alerte buurtbewoner belde omstreeks 03.50 uur naar de Politie om te melden dat er zojuist was ingebroken in een personenauto, die op De Zijl geparkeerd stond. Twee in het donker geklede jongens zouden gevlucht zijn met iets in hun handen. Direct gingen agenten poolshoogte nemen. Omdat de twee verdachten vermoedelijk het aangrenzende park in waren gelopen, zetten de agenten dit af in afwachting van de komst van de Politiehonden. De hondengeleiders zochten met hun honden het park af. Diensthond Tommy trof de man in het water aan. Nadat de hond hem uit het water had getrokken, werd hij aangehouden en naar het Politiebureau gebracht. Vanwege mogelijke onderkoeling kreeg hij daar een warme douche voordat hij werd ingesloten. Hij wordt vandaag verhoord. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. De Recherche stelt een onderzoek in naar zijn identiteit.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12