Prins Jos is klaar voor Carnaval in Kabbelgat

Algemeen

KABBELGAT – Voor Stadsprins Jos de Eerste Kabbelaar de Drie en Dertigste barstte het Carnaval enkele maanden geleden al goed los. Zijn langste tijd als Prins Carnaval zit er dus al op, maar er komt nog genoeg moois aan.

Sinds zijn aantreden als Stadsprins ging Jos van Esschoten al heel wat feestelijke locaties af. Hij nam een cd-single op met het nummer ‘Laat je nu maar gaan’, hij liep voorop in de polonaise en hij vertegenwoordigde het carnaval waar hij kon. “Het gaat hartstikke lekker”, zegt de Stadsprins over het verloop van Carnaval tot nu toe. “Het Prinsschap valt me mee, al gaat het je niet in de koude kleren zitten.” Jos heeft het er namelijk behoorlijk druk mee. “Ik wil ook overal bij zijn”, verklaart hij zijn volle agenda. “Ik denk dat dat leuk is.” 

Hij was bij zijn eigen vereniging al eens Prins Carnaval. Dat Prinsschap is volgens hem niet te vergelijken met zijn functie als Stadsprins. “Ik ben nu meer een soort Prins op doorreis”, zegt hij lachend. “Bij een vereniging ga je naar de vereniging en dan is het feest. Nu heb ik ook veel uittredens.” 

Vanaf volgend weekend is het in Het Kabbelgat namelijk weer Carnaval wat de klok slaat. Dat begint zaterdag 21 februari officieel met de grote optocht, waar dit jaar 60 eenheden aan meedoen. Ze hebben zichzelf en hun praalwagens zo mooi mogelijk versierd. En dit alles geheel volgens het thema ‘Met een fiets van Stadsprins Jos, barst het Carnaval in Kabbelgat weer los’. En zo is het maar net…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12