Korte berichten... zondag 16 augustus

Algemeen

Alle korte berichten uit de Delft op Zondag van 16 augustus,

Recordaantal studenten verwacht bij Delftse introductieweek

DELFT - Tijdens de Ontvangstweek (OWee) wordt vanaf zondag 16 augustus een recordaantal van 2300 aankomende eerstejaarsstudenten van de TU Delft en INHolland verwacht. Dat zijn er 400 meer dan vorig jaar. De OWee is bedoeld om studenten kennis te laten maken met Delft en het studentenleven. De OWee begint deze zondag traditioneel op de Beestenmarkt. Verschillende studentenbands zullen daar optredens verzorgen. Op deze avond zijn alle Delftenaren welkom. Op woensdag 19 augustus a.s. gaat Eddy Zoey samen met Lange Frans voor alle OWee-deelnemers ‘Het Grote Studenten Spektakel’ neerzetten. Het doel is om de faciliteiten van de TU Delft en INHolland op een frisse manier te presenteren. Onder de gasten bevinden zich onder anderen de bekende Delftse hoogleraren Wubbo Ockels en Cees Dekker. Met een festival op het OWee-terrein aan de Van den Broekweg wordt de introductieweek op donderdag 20 augustus a.s. afgesloten. Er zijn dan optredens van bekende artiesten als VanVelzen en Voicst. Met een OV- of Campuskaart kunnen alle Delftse studenten gratis het OWee-festival bijwonen.


A13 een weekend dicht

DELFT - Rijkswaterstaat voert van vrijdag 21 augustus 22.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur a.s. onderhoudswerkzaamheden uit op de A13 tussen het knooppunt Ypenburg en de afrit Delft-Zuid. Dit deel van de A13 is dan afgesloten voor verkeer richting Rotterdam. De voegovergangen van de viaducten worden vervangen en gedeeltelijk opnieuw geasfalteerd. De werkzaamheden worden gecombineerd met de aanleg van een fietstunnel onder de A13 ter hoogte van Delft-Zuid. De toerit Rijswijk (7), de toe- en afritten Delft-Noord (8) en Delft-Centrum (9) en de afrit Delft-Zuid (10) zijn vanaf 21.30 uur afgesloten. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. 



Aankomende Delftse studenten zwaaien Nuna5 uit

DELFT - Met een symbolisch startschot van Jacqueline Cramer, minister van Ruimte en Milieu, zal de Nuna5 aanstaande de thuisbasis aan de TU Delft verlaten. Begeleid door het Nuon Solar Team zal de zonne-auto aan de lange reis naar Australië beginnen. Daar wacht de Nuna5 in oktober de taak om de viervoudige titel in de World Solar Challenge te verdedigen.
Het vertrek zal bepaald niet geruisloos verlopen, want Nuna5 wordt uitgezwaaid door de aankomende Delftse studenten. Veertien studenten hebben het afgelopen jaar intensief aan Nuna5 gebouwd en het resultaat mag er zijn. De zonnewagen weegt niet meer dan 160 kilo, dat is 30 kilo minder dan Nuna4. En ten opzichte van de al supergestroomlijnde voorganger hebben de studenten de luchtweerstand ook nog eens met 30 procent weten terug te brengen tot niet meer dan één-tiende van die van een gewone auto. 



Subsidie voor onderwijsprogramma TU Delft

DELFT - De TU Delft krijgt 1.950.000 euro van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor ‘Challent’, een nieuw onderwijsprogramma voor excellente Bachelor-studenten. De subsidie is toegekend in het kader van het Sirius-programma van het ministerie, om excellentie in het Hoger Onderwijs te bevorderen. Challent past bij de internationale ambities van de TU Delft: de universiteit verwacht aantrekkelijker te worden voor topstudenten en topwetenschappers. Verwacht wordt dat 5 tot 7 procent van de bachelorstudenten van de TU Delft aan Challent gaat deelnemen.



Voormalige Bijlenbuurtbewoners komen bij elkaar

DELFT – De voormalige buurtbewoners van de Bijlenbuurt, een wijk in Delft waarvan de laatste bewoners eind jaren ’70 vertrokken, komen nog steeds jaarlijks bij elkaar. Op zaterdag 3 oktober a.s. doen ze dat alweer voor de twintigste keer. De bijeenkomsten van de Ontmoetingsvereniging De Bijlenbuurt zijn volgens de organisatie altijd één groot feest. “Alleen ons ledenaantal loopt de laatste jaren terug”, schrijft de organisatie naar Delft op Zondag. “We zijn daarom op zoek naar jongere oud-bewoners van de Bijlenbuurt die nog niet op onze jaarlijkse bijeenkomst zijn geweest. We denken hierbij aan de meisjes en jongens, die nu tussen de 45 en 60 jaar oud zijn en altijd meegingen met de vakanties van Ome Joop Lispet.” Wie dit jaar op de bijeenkomst van de Ontmoetingsvereniging DeBijlenbuurt van de partij wil zijn, kan zich opgeven bij Kees Spiero via de telefoonnummers 015 - 214 20 11 of 06 - 12 79 45 92.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12