Louisiana cajunblues met een Alquin-fiddle

Algemeen

Henk de Kat (links) en Willemen van Dullemen van Les Chats Cadiens in actie. (foto: Arjan Vermeer)

DELFT - Les Chats Cadiens, geroemd om z’n vernieuwende accordeonblues in Louisiana-stijl, wil tijdens het De Koninck Bluesfestival voor het publiek in eigen stad extra uitpakken. De groep heeft daarom twee gastmuzikanten uitgenodigd, onder wie Ferdinand Bakker van Alquin. Hij speelt gitaar in die nog steeds optredende pioniersband uit de jaren zeventig. Veel minder bekend is dat hij ook een virtuoos is op viool, een traditioneel instrument in de moerasmuziek uit de buurt van New Orleans.

In die rol voegt Ferdinand Bakker zich vrijdagavond bij Les Chats Cadiens. Dat wordt dan een primeur, want niet eerder trad de Alquin-voorman prominent op als ‘cajunfiddler’. Het blijft niet bij deze spannende mix. Tweede gastspeler is tenorsaxofonist Arend Bouwmeester, onder meer van de Arthur Ebeling Band en Bob Color. Ook hij doet kersvers mee bij Les Chats Cadiens. 

Naast de viool en de sax is er ook nog de vaste gitarist Willem van Dullemen, met zijn altijd vervoerende Deltablues-stijl. En dan natuurlijk de twee Delftenaren van Les Chats Cadiens. Bandleider en zanger Henk de Kat werd al twee keer uitgeroepen tot ‘Europa’s beste zydeco-accordeonist’. Uniek is dat hij op zijn trekharmonica ook de rol van bassist voor zijn rekening neemt. De swing komt van meesterdrummer en muziekschoolleraar Jeroen Elfferich met zijn subtiele stijl van spelen. Het gezelschap wil bovendien nog enkele nieuwe eigen nummers presenteren op deze cajunblues-avond. Het concert vindt vrijdagavond 11 februari vanaf 20.30 uur plaats in de café-ruimte van Speakers aan de Burgwal. De toegang is gratis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12