Veel gekker moet het niet worden... Zondag 25 maart

Algemeen

De politieberichten uit de krant Delft op Zondag van 25 maart.

Een18-jarige fietsendief uit Den Hoorn had dinsdag de pech dat een agent in vrije tijd hem een fiets zag stelen. De agent vatte hem op de Coendersstraat in de kraag en belde zijn collega's. Die namen de fietsendief, die inmiddels bekend had, mee naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

De politie hield in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart rond 02.30 uur twee Hagenaars van 22 en 37 jaar oud aan op verdenking van het vernielen van een ruit. Agenten ontvingen een melding van een vernielde ruit aan de Oostlaan in Pijnacker. Op de locatie troffen ze meerdere getuigen en zat de melder achter de verdachten aan. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij de fouillering werd nog een hoeveelheid drugs in de broekzak van één van de verdachten gevonden. De verdachte deed hier vrijwillig afstand van en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Op het moment dat agenten op de Oostlaan waren om getuigenverklaringen op te nemen naar aanleiding van de vernieling meldde een 16-jarig meisje uit Pijnacker zich. Zij verklaarde eerder op de avond mishandeld te zijn door de 37-jarige verdachte. De recherche onderzoekt de aanleiding van de vernieling en de mishandeling.

Agenten van Bureau Delft hielden vorige week zaterdag op heterdaad vier verdachten aan voor een inbraak in een woning aan de Willem Bilderdijkhof. De recherche is nog op zoek naar een vijfde verdachte. Rond 11.30 kwam bij de politie een melding binnen dat in een woning aan de Willem Bilderdijkhof werd ingebroken. De bewoonster van het adres was zo bang dat ze zich op het balkon van haar woning had verstopt terwijl de mannen haar huis doorzochten. Alle beschikbare agenten rukten direct uit naar het adres, waar een aantal zich rondom de flat opstelden terwijl anderen naar binnen gingen. In het portiek stuitten zij op één verdachte. Hij werd gepepperd en aangehouden. Twee andere verdachten vluchtten het dak op. Daar werden ook zij aangehouden. De brandweer haalde hen vervolgens met een hoogwerker van het dak af. Het gaat om een 22-jarige man uit Almere, een 22-jarige man uit Amsterdam en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Twee van hen zijn bekende veelplegers uit Amsterdam. In de omgeving van de flat werd de auto van de verdachten aangetroffen. Agenten namen deze in beslag voor onderzoek. Terwijl zij hiermee bezig waren, kwam een vierde man aangelopen. Hij bleef een beetje in de buurt rondhangen en had veel aandacht voor de auto. Omdat hij daar geen goede verklaring voor kon geven, werd ook hij aangehouden. Ook deze 24-jarige Amsterdammer zit nog vast. De politie vermoedt dat nog een vijfde verdachte bij de inbraak betrokken is geweest en wil daarom graag in contact komen met getuigen. Omdat de inbraak plaatsvond op klaarlichte dag, in een grote flat, hoopt de recherche dat mensen iets gezien hebben dat kan helpen bij het opsporen van de vijfde inbreker. Wie informatie heeft die van belang kan zijn kan contact opnemen met de recherche van Bureau Delft via telefoonnummer 0900 - 8844.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12