Winkeliers in de Breestraat laten zien dat de oudste straat van Delft nog steeds heel erg leeft

Algemeen

De Breestraatdag zorgt twee weken voordat het zo ver is al voor de nodige voorpret bij enkele deelnemende winkeliers, met van links naar rechts Meroulla Tziotis van M & M Kappers, Eric Ketel van Restaurant Les Copains en Ed Lam van de kralenwinkel Lazuli.

DELFT – In de Breestraat wordt zaterdag 25 juni de allereerste Breestraatdag georganiseerd. De gezellige winkelstraat in het centrum van de stad bruist dan van de activiteiten.

De dag wordt georganiseerd door Winkeliersvereniging Breestraat en Omstreken. Alle winkeliers in de straat halen dan alles uit de kast om ervoor te zorgen dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. De winkeliers organiseren allemaal iets bij hen voor de deur. 

Daarnaast is er in de Breestraat om 11.00 en om 12.00 uur een optreden van de Djembégroep Afrodite. Om 13.00 uur zetten de winkeliers in de Breestraat een bekende Delftenaar of bekende organisatie in het zonnetje. Met de uitreiking van de Breestraat Hand spreken ze hun waardering uit voor deze persoon of organisatie. 
Om 14.00 uur komt de band Ockhuysen en Bus optreden. Zij trakteren het publiek op fantastisch gitaarspel en iedereen kan dan genieten van popmuziek uit de jaren ’60 en ‘70 tot nu en blues-, rock- en countrymuziek. Straatgoochelaar Lorentini is van 11.00 tot 16.00 uur in de Breestraat te vinden. Hij goochelt nog zoals dat zo’n 200 jaar geleden gebeurde, zonder geluidsinstallatie. Hij gebruikt veel trucs die in die tijd gebruikelijk waren, zoals het bekerspel, een touwroutine en balletje-balletje. Voor kinderen is er bovendien een springkussen, een popcornkraam en de 015 Boards & Lifestyle Shop pakt uit met een halfpipe voor de deur. Bij M&M Kappers kunnen ze gratis haarsjablonen laten spuiten. 

Eric Ketel van Restaurant Les Copains heeft er zin in. Hij zal dan plaatsnemen achter zijn ‘exclusieve kreeft- en oesterbar’. “Ik ga hier kleine kreeften met mayonaise en cocktailsaus en drie soorten oesters verkopen”, vertelt hij. Hij kan het iedereen aanraden om naar de Breestraat te komen, vooral op 25 juni. “De bezoekers zullen dan laten zien dat de oudste straat van Delft nog heel erg leeft. De Breestraat hoort bij de stad. Het is gewoon een hele leuke winkelstraat geworden” , aldus Ketel.
Meer informatie op www.breestraatdelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12