Innovatieve veiligheidssystemen bij de Volvo V60, S60 en XC60

Algemeen

De net geïntroduceerde Volvo V60 neemt een belangrijke plaats in op de AutoRai.

De nieuweling bij Volvo, de Volvo V60, is in november 2010 geïntroduceerd en gaat een belangrijke plaats innemen op de AutoRai te Amsterdam.

De Volvo V60 is een stationmodel gebaseerd op de nieuwe Volvo S60, die tegenwoordig met 20 procent bijtelling te verkrijgen is. De nu al succesvolle V60 zal zeker komend jaar steeds meer te zien zijn op de Nederlandse wegen en door zijn innovaties op veiligheidsgebied zal iedereen hiervan profiteren. Bij Volvo zullen de veiligheid, de kwaliteit en de zorg voor het milieu centraal staan. Volvo Hoeke Delft is uitgeroepen tot gecertificeerd duurzaam erkend bedrijf. Daarnaast onderscheidt Volvo Hoeke Delft zich door de goede service en het inlevingsvermogen van de klanten.

De Volvo’s zijn uitgerust met talloze nieuwe veiligheidssystemen. Zo is er tegenwoordig het zogenoemde City Safety-systeem, dat standaard is op de V60, S60 én XC60. Dit nieuwe systeem herkent voetgangers en fietsers en zal de bestuurder waarschuwen bij een eventueel gevaar. Tevens kan dit systeem volledig een ongeluk voorkomen tot 20 kilometer per uur en de impact minimaliseren tussen de 20 en 30 kilometer per uur. Als optie kan er bij Volvo gekozen worden uit het Collision Warning-systeem met Full Auto Brake. Dit systeem werkt met radarsensoren en zal de bestuurder bij een eventueel ongeluk waarschuwen. “Mocht de bestuurder hier niet op reageren en is een ongeluk onvermijdelijk, dan remt het systeem automatisch met volle kracht”, vertelt Philip Stolker, verkoopadviseur en PR bij Volvo Hoeke Delft. Daarnaast zijn Distance Alert, Drivers Alert, Blind Spot Information System en Lane Departure Warning-systemen er om de auto zo veilig als mogelijk te maken. “Led-lampjes op de voorruit tonen de afstand tot de voorligger. Hierbij hoort ook addoptieve cruise control die onder andere in een file evenveel afstand zal bewaren tot de voorganger, van stilstand tot de snelheid die ingevoerd is.”

Blikvangers op de AutoRai zijn ook de V70 Limited Edition met lederen bekleding, xenon-verlichting, navigatie en dergelijke. Hiervoor betaalt u nu 41.495 euro. Ook de S60 (20 procent bijtelling) is, zeker gecombineerd met het R-design-pakket, heel aantrekkelijk. De C30 is er eveneens in twee speciale uitvoeringen. De C30 Advantage heeft de 2.0-liter als basismotor en het pakket voorziet in allerlei fraaie extra’s. Dit model staat voor 19.995 euro in de showroom van Volvo Hoeke Delft. De C30 R-Edition heeft ook een uitgebreid pakket. “Het gaat onder andere om half lederen bekleding, speciale 17 inch-velgen, verchroomde spiegelkapjes, een voor- en achterspoiler en een sportstuur”, zegt Stolker. “De C30 R-Edition heeft een prijskaartje van 22.595 euro.”

Voor de zakelijke markt is de S60 met Drivé heel aantrekkelijk (20 procent bijtelling). Het systeem Drivé maakt de auto heel zuinig, met een verbruik van 1 op 23. “De auto kun je verder zo compleet mogelijk maken als je zelf wilt”, zegt Stolker. “De S60 Drivé kost 34.995 euro en kan vanaf 495 euro worden aangekleed met het Business Pack Pro-pakket, met onder andere leder, navigatie, parkeersensoren en metallic lak.”
Volvo Hoeke Delft is een dynamisch ondernemend bedrijf dat dit jaar 50 jaar bestaat. Sinds april is er de mogelijkheid om uw auto via bijgaande mobiele applicatie aan Volvo Hoeke Delft te koppelen. Kijk voor meer informatie op www.volvodelft.nl.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12