Een prijs zat er niet in, maar Hudito-coach Verburg heeft alle reden om trots te zijn

Algemeen

Boudewijn Löwenthal in duel met Kris Timman van Amsterdam. (foto: Annelies te Selle)

DELFT – Voor het eerst in de geschiedenis van de club speelden de heren van Hudito vorig weekend in de finale van het Nederlands Kampioenschap zaalhockey. Twee bussen suppporters reisden mee naar Amsterdam.

Ze zagen van dichtbij dat Amsterdam en Gooische toch net een maatje te groot waren. In de halve finale wist Hudito nog voor de nodige spanning te zorgen door in de slotfase tegen Amsterdam de aansluitingstreffer (2-2) te maken. Het viel voor coach Arjen Verburg echter niet mee om z’n mannen nog op te peppen voor een ‘troostfinale’ om de derde plek. Dat duel werd volgens hem dan ook terecht verloren. “Je zag tijdens dat duel het geloof langzaam maar zeker wegzakken bij iedereen”, zegt Verburg. “Maar het blijft fantastisch dat we daar stonden.” 

Hudito kon tijdens de zaalhockeycompetitie rekenen op een paar gastspelers. Oud-Hudito'er Hugo van der Horst (nu HDM), Dider Meijer en Thomas Goedegebuure (nu HIC) en Laurens Goedegebuure van HCKZ waren een welkome versterking voor de Delftse hockeyvereniging. De opponenten van Hudito, die in het reguliere seizoen aanzienlijk hoger spelen, moesten sommige van hun toppers daarentegen missen. 

Zo kon het gebeuren dat Hudito in de race om het Nederlands Kampioenschap de voormalige landskampioen Rotterdam klop gaf. “We hadden geen zwakke plekken in de ploeg”, verklaart Verburg het succes van zijn ploeg. “En we beschikken over een paar echt goede zaalhockeyers.” Hij zegt het meest trots te zijn op het feit dat zijn ploeg het tot de halve finale van het NK heeft geschopt. “En dat we de onttroonde landskampioen Rotterdam hebben verslagen”, voegt hij er toch aan toe. “Er is de afgelopen maanden hard getraind en we hebben heel veel lol gehad. Dat heeft, denk ik, ook bijgedragen aan het succes. We stonden daar als team.” 

Ook de dames van Hudito deden het in de zaal allesbehalve slecht. Zij werden vorig weekend ongeslagen kampioen en ze mogen volgend zaalhockeyseizoen proberen om dat kunstje – maar dan wel een klasse hoger – te herhalen. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12