Bouwschutting verandert in een kunstwand en iedereen kan een stukje kopen

Algemeen

Tijn Noordenbos beschilderde de bouwschutting rond de Waalse Kerk. Geïnteresseerden kunnen nu een stukje kunstwand kopen.

DELFT – Een bouwschutting hoeft niet per se lelijk te zijn. Dat vindt ook Tijn Noordenbos, die een bouwschutting rond de Waalse Kerk omtoverde tot een kunstwand.  De Waalse Kerk wordt verbouwd en dus waren er houten platen rondom het gebouw geplaatst. “Die zaten natuurlijk al snel barstensvol met lelijke graffiti”, weet de Delftse kunstenaar en ondernemer nog. Noordenbos ging daarom naar het kerbestuur en vroeg of hij de bouwschutting mocht beschilderen. “Dat vonden ze een prima idee. Ik ben toen lekker tegen de schutting aan gaan kliederen. Dat vond iedereen die voorbij kwam hartstikke leuk. Veel mensen maakten een praatje. Sommige van hen heb ik op de muur nageschilderd, uiteraard op mijn manier. Ook hun fietsen en honden schilderde ik erbij. Zo werd die bouwschutting iets heel leuks.”

En wat leuk is, moet ook vraag naar zijn. Noordenbos gaat de schutting, die volgende week wordt weggehaald, daarom verkopen. “Het idee is dat mensen een stuk van het schilderij kunnen aanwijzen. Ik zet dan gewoon de zaag erin en lever het gevraagde stuk bij hen af.” Hiervoor wil Noordenbos een prijs van 100 euro per vierkante meter vragen. De opbrengst gaat niet naar de portemonnee van Noordenbos, maar is volledig bestemd voor de Stichting HYPO Kunstsuper. Wie een stuk bouwschutting wil bemachtigen kan zich bij Tijn Noordenbos melden via e-mailadres tijn.delft@hetnet.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12