Unieke lezersactie voor wie nog naar het Kerstconcert in de Oude Jan wil

Algemeen

Ernst Daniël Smid.

DELFT – Nog maar heel even geduld, en dan kan iedereen weer genieten van Kerconcerten in Delft. Op donderdag 17 december a.s. is het zo ver. Dan zal de crème de la crème van zingend en musicerend Nederland naar de Oude Jan komen voor een onvergetelijk Kerstconcert. De lezers van Delft op Zondag kunnen daar bij zijn.

De krant Delft op Zondag organiseert een unieke actie voor haar lezers. Voor de liefhebbers van een goed Kerstconcert geeft Delft op Zondag 20 keer 2 kaarten voor het concert van 18.00 uur weg. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen, is vertellen waarom ú zo graag naar het Kerstconcert wilt. Dat kan door het invullen – en inleveren - van de bon op deze pagina, of door een e-mail te sturen naar mailto:kerstconcert@delftopzondag.nl?subject=Kaartenactie%20Kerstconcert en deze zin af te maken: ‘Ik wil graag naar het Kerstconcert in de Oude Jan, omdat...’. Doe dit dan wel vóór dinsdag 15 december a.s, inzendingen die daarna nog binnenkomen doen helaas niet meer mee.

Echt super
Ernst Daniël Smid, één van de bekende artiesten die ook aanstaande donderdag weer acte de presence geeft, zou het wel weten. “Als ik niet zou moeten zingen, zou ik er zélf ook heen zijn gegaan”, zei Smid eerder al in de krant Delft op Zondag. “Het Kerstconcert in Delft is fenomenaal, echt super”, aldus de beroemde operazanger. Het Kerstconcert in de Oude Kerk is dan ook een absolute must voor liefhebbers van Kerstconcerten. Een keur van vocale en instrumentale solisten en een voortreffelijk koor maken de Kerstconcerten in Delft tot unieke muzikale gebeurtenissen. Wie zult u zien en te horen krijgen? We vertellen het u nog één keer. 

Gerard Brëas is een nationaal en internationaal gelouterde dirigent. Brëas stelde het programma voor het Kerstconcert samen. Hij heeft de muzikale leiding, hij dirigeert de koren en hij verzorgt de presentatie. Ernst Daniël Smid is één van de beroemdste operazangers van Nederland. Margaret Roest studeerde aan het Conservatorium in Den Haag. Ze maakte concertreizen naar Canada, Australië en de Verenigde Staten. Ze zong hoofdrollen in tal van opera's en ze zong in grote oratoria van Bach, Haydn, Mendelssohn en Brahms. Marco Bakker studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij zong in opera's en musicals, gaf tal van concerten, was te horen in radio- en te zien in TV-programma's. Speelde in films en maakt deel uit van De Drie Baritons. Wendy Krikken is een jong aanstormend zangtalent uit Monster dat al sinds haar negende deel uitmaakt van Theaterschool Koperen Kees in Poeldijk. Ze won een voorronde van de TV-wedstrijd 'Una Voce Particolare' en ze gaat, als ze haar HAVO-opleiding heeft afgerond, aan het Conservatorium studeren. Kenners voorspellen haar een grote toekomst. 

Verder is er een groot aandeel van het koperensemble van de Marinierskapel, het veelzijdige Arpeggio Trio (harp, fluit, hobo), de voortreffelijke violist Martin de Deugd, de pianist Henk Ruiter en de organist Wim Loef op het fantastische Amerikaanse elektronische orgel. Ook Arthur Postma draagt op synthesizer bij aan de muzikale feestvreugde. Ook zijn te horen het gemengd koor Concertante en The Jaffo Gate Quartet, een swingende vocal group. 

Genoeg reden dus om donderdag 17 december naar de Oude Jan te komen. Voor beide concerten is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Die kunnen nog tot a.s. donderdag 17.00 uur bij Delft op Zondag aan de Koornmarkt 22 of bij Jos Beuman Fotografie in Winkelcentrum In de Hoven worden aangeschaft. Kijk voor meer informatie op www.kerstconcertindelft.nl.



Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12