Afbeelding

Driehoeksverhouding grote winnaar Beursvloer Delft

Algemeen

Editie: Week 16, Jaargang 22 |

Petra Alting van Geusau (Hospice Delft), Christoph Maria Ravesloot (OntbijtvoorProfijt) en Anne Keijweg (Fa. Van Buiten) vieren de overwinning.

DELFT – Wie matcht er met wie? Dat is de grote vraag tijdens de Beursvloer Delft, die afgelopen dinsdag voor de negende keer plaatsvond. Ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben weer enthousiast meegedaan aan deze ‘speeddate’, die ook volop ruimte blijkt te bieden aan driehoeksverhoudingen.

Door: Dennis van den Berg


In het Nederlandse Normalisatie-instituut (NEN) is het een drukte van belang. Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven zijn hier te gast om te kijken of het klikt tussen hen. Als de partijen elkaar vinden, bewijzen ze elkaar diensten terwijl de portefeuilles gesloten blijven. Sommige deelnemers gaan recht op hun doel af, daarbij regelmatig een handje geholpen door spreekstalmeester Joost Verhoeff. Andere deelnemers nemen een meer afwachtende houding aan. Jan Scheffer van ProConCoa bijvoorbeeld: zijn bedrijf helpt ondernemingen en organisaties bij het vaststellen van een langetermijnvisie. Dat klinkt misschien wat abstract, maar toch heeft Scheffer al beet gehad. “Ik heb een match met Stichting Buurtwerk Voorhof II. Zij willen graag wat hulp met hun plannen voor de toekomst.” Wat Scheffer daarvoor terug gaat krijgen, staat nog niet vast: “Maar daar komen we wel uit.”
David Tiemens van de Haagse Hogeschool zoekt projecten voor zijn studenten. Hij heeft daarom vriendschappelijke betrekkingen aangeknoopt met Stichting Stedenband Delft-Esteli, het Leercentrum Seniorweb en het Car Art Festival. “Onze leerlingen werken aan een elektrische sportauto, die de nodige aandacht kan krijgen tijdens het Car Art Festival”, verduidelijkt Tiemens. Verder ziet hij mogelijkheden voor stageplaatsen voor zijn studenten bij de stedenbandorganisatie en kunnen de scholieren voor Leercentrum Seniorweb ouderen wegwijs maken op de tablet.
Judi Klok, voorzitter van de Stichting Delft-Kfar Saba, is tevreden met de vijf door haar gelegde contacten. “We zien onder meer de mogelijkheid om een scholenuitwisseling tussen één van onze plaatselijke scholen en één van onze Israëlische zusterstad tot stand te brengen. Prachtig is dat.”

Klederdracht
Halverwege de Beursvloer staat de teller al op honderd deugdelijke, door de notaris goedgekeurde matches. Glunderend staat Jasperina Sietsma bij de jurytafel. Haar stichting True Blue Delft opent binnenkort aan de Voorstraat een toeristische conceptstore, waar men à la Volendam een foto kan laten maken in Delftse klederdracht. Mensen met een beperking gaan de fotostudio annex souvenirwinkel en koffiehuis bemannen. “Vanzelfsprekend kunnen we wel de nodige aandacht in de media gebruiken, en RODI Media zh wil ons dan ook graag helpen bij het opstellen van een pr-jaarplan”, kijkt Sietsma terug op een geslaagde onderhandeling.
Als er aan het einde van de tweede helft definitief wordt afgefloten door de organisatie, blijkt dat er in totaal 187 notarieel goedgekeurde matches zijn gemaakt tussen de deelnemers. Bestuurslid Renata Brabander van Stichting Bedrijf & Samenleving Delft trekt een opvallende conclusie: “De matches worden niet alleen tussen twee partijen gelegd, maar opvallend vaak is er ook een derde partij betrokken bij de onderhandelingen.”
Zo’n driehoeksverhouding komt ook uit de bus als de mooiste match van de dag. Netwerkbedrijf OntbijtvoorProfijt slaat de handen ineen met het Hospice Delft en leerwerkbedrijf Firma Van Buiten. De hospicevrijwilligers krijgen een teambuilding van OntbijtvoorProfijt, op de locatie van Van Buiten. Als tegenprestatie mag het Hospice meedenken in een klankbordgroep over een nieuw, persoonlijker uitvaartconcept dat OntbijtvoorProfijt wil introduceren. De datum voor de tiende editie van de Beursvloer is al geprikt: 14 april 2015.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12