Huis te Koop: Mienette Stormstraat 9, Delft

Algemeen

DELFT – Een huis helemaal maken zoals je het zelf wilt hebben. Dat staat Stijn van Liefland en zijn vrouw Wieke Blaauw voor ogen bij hun verhuizing naar een jaren-dertigwoning in de wijk Hof van Delft. Zij verlaten een ééngezinswoning in de zeer kindvriendelijke woonwijk langs de Westlandseweg. “Ons hart heeft altijd al gelegen bij een oude woning in de buurt van het centrum”, zegt Stijn. “Maar hier hebben wij acht jaar prettig gewoond.”

Vooral ook voor hun dochters Martien (10) en Inge (8) was dit een ideale woonomgeving, met niet minder dan drie speeltuinen in de buurt. Door het wijkje rijdt bovendien weinig autoverkeer en aan de voorkant van het huis kunnen helemaal geen auto’s komen. Wel is daar een singel, waar zij bij lekker weer met een bootje in de weer konden zijn. Stijn en Wieke zetten geregeld een bankje buiten, om voor de deur van de zon te genieten. “In het slootje zie je eenden, reigers en soms zelfs een aalscholver”, zegt Stijn. “Het is er heel rustig.” 

In hun nieuwe huis moeten Stijn en Wieke nog veel werk verzetten, maar dat is hen wel toevertrouwd. In dit huis hebben zij immers ook diverse dingen onder handen genomen. Op de tweede verdieping werd een extra kamer gemaakt en er is een volledig nieuwe keuken geplaatst. De lichte woonkamer van 5.20 bij 5.40 meter heeft vloerverwarming en is helemaal voorzien van marmoleum. Volgens Stijn is dat ideaal om de boel schoon te houden. “Zo’n vloer is onderhoudsvriendelijk en met kinderen is dat heel handig”, zegt hij. 

Aan de voorzijde bevindt zich de halfopen moderne keuken in een L-vorm. De keuken meet 2.42 bij 2.42 meter en vanachter het aanrecht heeft men zicht op groen en de nieuwe wijk Hoornse Zoom. De keuken is voorzien van een vierpits-kookplaat, een afzuigkap, een oven, een koel-vriescombinatie en een vaatwasser. Aan de achterzijde biedt de woonkamer toegang tot een 12 meter diepe zonnige achtertuin met berging en achterom. “Voor dit soort wijken is het een relatief grote tuin”, zegt Stijn. 

Op de eerste verdieping zijn er aan de achterzijde twee slaapkamers van respectievelijk 4.45 bij 2.85 meter en 3.40 bij 2.20 meter. De nette badkamer is voorzien van een ligbad, een douchecabine, een wastafel en de wasmachineaansluiting. “De Remeha cv-ketel op de overloop van de tweede verdieping hebben we afgelopen december nog vernieuwd”, zegt Stijn. “Verder hebben we hier dus een extra kamer gecreëerd.” 

De slaapkamers meten respectievelijk 6.80 bij 2.90 meter en 2.90 bij 1.70 meter. Een grote dakkapel over de gehele breedte van de woning maakt de bovenste verdieping lekker ruim. In de grootste kamer is ook een Velux-dakraam aan de voorzijde. Knieschotten zorgen voor veel extra bergruimte. “Het is een leuke en gezellige buurt”, zegt Stijn. “Er is veel groen in de omgeving, vooral in het voorjaar. Je woont hier redelijk centraal. Het is een paar minuten fietsen naar Den Hoorn en om naar het centrum van Delft te gaan is de Buitenwatersloot een heel leuke fietsroute.”

De vraagprijs voor deze woning is 265.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: De Bruyn & Klerkx Makelaardij o.g., (015) – 214 13 13 of www.debruyn.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12