Ook Boekhandel De Omslag staat stil bij de Boekenweek

Algemeen

Trude Gerritsma van De Omslag heeft héél veel boeken.

DELFT – Boekhandel De Omslag is een kleine, gezellige en aangename boekhandel aan de Wijnhaven 16. De Omslag heeft volgens eigenaresse Trude Gerritsma zo’n vijfduizend tot zevenduizend boeken in de winkel staan. “Het is hier misschien klein, maar we hebben héél veel. En als we een bepaald boek niet hebben, kunnen we het zo bestellen. We hebben het dan de volgende dag al in huis”, zegt Gerritsma.

De echte boekenwurm zal ongetwijfeld al eens bij De Omslag naar binnen zijn gewandeld. Wie dat nog nooit heeft gedaan, moet dat beslist eens doen, vindt Gerritsma. “Gewoon omdat De Omslag de leukste winkel van Delft is.”

Boekenweek
Het is van woensdag 16 tot en met zaterdag 26 maart bovendien in heel Nederland Boekenweek. Iedereen die in die periode een boek koopt bij De Omslag krijgt er gratis het boekenweekgeschenk van dit jaar bij. Dat is het boek 'De Kraai' van de Delftse schrijver Kader Abdolah. De Omslag staat ook op donderdag 24 maart stil bij de Boekenweek. Dan organiseert de Delftse boekhandel samen met DOK een literaire salon, die vanaf 20.30 uur bij DOK aan het Vesteplein plaatsvindt. Het duo ‘Hoed en de Rand’ treedt dan op met ‘Dichterlevens’. In het programma van 'Hoed en de Rand' staat het leven van een aantal dichters, onder wie J. Slauerhoff, H. Marsman, A. Roland Holst en Remco Campert, centraal. In ‘Dichterlevens’ wordt het leven van deze dichters kort besproken. Dat doet 'Hoed en de Rand' vooral door hun gedichten te zingen. Kaarten, die 11 euro kosten voor leden van DOK en 13 euro 50 voor niet-leden, kunnen per e-mail worden besteld via info@deomslagdelft.nl of telefonisch bij Boekhandel De Omslag via 015 - 212 15 10 of bij DOK via 015 - 212 34 50. Wacht niet te lang met reserveren, want het aantal plaatsen is beperkt. Zie voor meer informatie over Boekhandel De Omslag de website www.deomslagdelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12