Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden: zondag 24 augustus

Algemeen

De Politieberichten uit de Delft op Zondag van 24 augustus.

Medewerkers van de Provincie Zuid-Holland waarschuwden afgelopen de Politie, omdat ze op de Zouteveenseweg in Schipluiden een wel heel merkwaardige scooter zagen rijden. Vier personen in de leeftijd van 23 tot 28 jaar zaten op een verlengde scooter. De scooter was doormidden gezaagd en er was een stuk tussen gelast. Daardoor was er genoeg ruimte om een tweede zadel te monteren. De scooter was niet voorzien van een kentekenplaat en de agenten namen dit aparte voertuig in beslag. 

De Politie hield woensdag om 12.00 uur een echtpaar van 21 en 30 jaar oud uit Delft aan. De twee hadden een medewerker van een Kinderdagverblijf aan de Herculesweg bedreigd. Het echtpaar kreeg ruzie met de medewerker van het Kinderdagverblijf over de bijdrage voor de opvang van hun kind. Agenten hielden het tweetal aan. Ze kregen op het Politiebureau een proces-verbaal wegens bedreiging en een boete van 450 euro.

Een 35-jarige Delftenaar bedreigde afgelopen woensdag rond 14.45 uur een paar omstanders nabij de Nieuwe Langendijk met een mes. Agenten zagen de man lopen en ze hielden hem direct aan. Hij kwam enigszins verward over en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. De Politie onderzoekt de zaak. o De Politie hield woensdag 20 augustus om 19.00 uur een 48-jarige Delftenaar aan op verdenking van huiselijk geweld. De man mishandelde zijn partner dusdanig dat zij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De Politie heeft hem in zijn woning aangehouden. 

Een 40-jarige automobilist uit Delft veroorzaakte donderdagochtend om 02.00 uur een aanrijding op de Oude Delft. Hij reed een geparkeerde auto aan en koos vervolgens het hazenpad. Getuigen noteerden het kenteken, waardoor de man in zijn woning kon worden aanhouden. Hij ontkende zijn betrokkenheid. De Politie onderzoekt wie de auto heeft bestuurd. 

Onbekenden duwden donderdagochtend 21 augustus om 02.50 uur een geparkeerde auto in het water van de Koornmarkt. Voorbijgangers belden de Politie, die constateerde dat de auto leeg was. De eigenaresse deed aangifte. De Politie zoekt getuigen die informatie hebben over deze zinloze daad. Heeft u informatie? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via het telefoonnummer 0900-8844. 

Bij een verkeerscontrole op de Westlaan en de Laan der Zeven Linden in Pijnacker schreef de Politie woensdag 20 augustus tussen 15.00 en 19.00 veertien bekeuringen uit voor automobilisten die hun papieren niet in orde hadden. Veel automobilisten hadden geen rijbewijs en/of kentekenbewijs bij zich of ze droegen niet de verplichte autogordel. Eén bestuurder kreeg een bekeuring van 150 euro, omdat hij achter het stuur aan het bellen was.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12