Korte berichten kijk op de wijk

Algemeen

Rommelmarkt en babybeurs
DELFT – In Wijkcentrum De Hofstee vindt op zaterdag 27 september de eerste rommelmarkt plaats. Op hetzelfde moment wordt er ook een babybeurs gehouden. De rommelmarkt is in de gele en de babybeurs is in de rode zaal. Marja en Josephine staan vol enthousiasme voor u klaar. Beide zalen zijn open van 9.00 tot 13.00 uur. Een tafel huren kost 4 euro. Elke werkdag kan in De Hofstee tussen 9.00 en 11.30 uur gebruik gemaakt worden van de computertafel. Op woensdag kan ook de venstertafel gebruikt worden. Op deze dag is er deskundige begeleiding aanwezig. Wijkcentrum De Hofstee is te vinden aan de Sandinoweg 149.

Bomenkap Laan der Verenigde Naties
DELFT – Aan de westzijde van de Laan der Verenigde Naties, nabij de kruising met de Kruithuisweg, worden van 6 tot en met 12 oktober bomen en struiken gekapt. Het gaat om een perceel van circa 8.000 vierkante meter. In totaal worden er 22 bomen gekapt: twee wilgen, tien populieren, vijf essen, vier iepen en één els. Ook de ‘niet-vergunningsplichtige’ bomen op het terrein moeten wijken. Het aangrenzende ‘uilenbosje’ aan de zuidkant blijft ongeschonden. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van het bouwrijp maken van de grond, ten behoeve van het bouwplan ‘Westkavel Laan der Verenigde Naties’.

Mobiele koffiebar in De Dashof
DELFT – De mobiele koffiebar van het Wijkcoördinatieteam zijn op zaterdag 18 oktober in Winkelcentrum De Dashof. Wat waardeert u en wat kan beter in Tanthof? Bakkie Tanthof is koffie voor u en met u. Naast een gezellige ontmoeting, is het koffiedrinken zelf ook een feest. De bonen moeten namelijk eerst gemalen worden en dat doet u zelf. Met grote zorg bereiden de wijkprofessionals vervolgens uw heerlijke espresso of cappuccino. Kom dus ook langs tussen 10.30 en 14.30 uur in Winkelcentrum De Dashof. De mobiele koffiebar staat op donderdag 13 november ook bij Wijkcentrum De Hofstee, tijdens de wijkmarkt van het Belangenplatform Tanthof.

Oogstfeest bij Kinderboerderij
DELFT – Als afsluiting van de zomer heeft onlangs bij de Kinderboerderij in Tanthof aan de Abtswoude het Oogstfeest plaatsgevonden. Kinderen konden natuurlijk veel dieren zien, maar daarnaast waren er tal van activiteiten. Er waren verschillende luchtkussens en kinderen konden een ritje met de trein maken. De mogelijkheid bestond om pony te rijden in een western-decor, er kon brood worden gebakken, popcorn kon worden gemaakt, er waren activiteiten bloemschikken en knutselen. Tevens was er een dansworkshop, gevolg door een optreden. Een imker die alles kon vertellen over bijen maakte het Oogstfeest compleet.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12