De Binnenwatersloot is deels afgesloten voor automobisten en de overlast valt reuze mee

Algemeen

Erik van Schelven van de Computershop (links) en Francis Nauman van ProRail.

DELFT – Automobilisten kunnen de komende zestien weken niet meer vanaf de Westvest en de Phoenixstraat afslaan naar de Binnenwatersloot. Dat is vervelend, maar niets aan te doen.

De straat is deels afgesloten vanwege de bouwwerkzaamheden voor de Spoorzone. Omdat hier de komende tijd met grote machines wordt gewerkt, is het niet veilig om op dit punt verkeer toe te staan. Automobilisten kunnen echter ‘gewoon’ over de Binnenwatersloot rijden en op het punt waar voorheen het beeld van het Melkmeisje stond, weer keren. Parkeren kan uitstekend in de nabijgelegen Phoenixgarage. Automobilisten die vanaf Bacinol richting Station rijden kunnen tegenwoordig weer gewoon linksaf slaan en de garage binnenrijden. 

“We hebben last van de afsluiting van de Binnenwatersloot, maar het hoeft geen groot probleem te zijn”, reageert Erik van Schelven van de Computershop op de afsluiting. “Er staat bovendien duidelijk met borden aangegeven hoe je hier met de wagen kunt komen. Eigenlijk verandert er niet veel.” 

Van Schelven is blij dat de afsluiting van de Binnenwatersloot dit keer goed en al in een vroeg stadium is gecommuniceerd richting de ondernemers. Vorig jaar verliep de berichtgeving hierover richting de ondernemers minder vlekkeloos, herrinnert hij zich nog. “Heel fijn dat we het nu tijdig wisten en het breder is getrokken dan alleen een brief. Voor ondernemers is dat een stukje houvast. Het is ook prettig om directe lijnen te hebben met iemand als omgevingsmanager Francis Nauman van Spoorzone Delft. Toen de straten hier laatst kapot waren, stuurde ik één e-mail en kort daarna werd het probleem opgelost.” Dat Spoorzone Delft niet elk idee uit ondernemershoek direct aan de slag kan, begrijpt Van Schelven wel. “Maar er wordt in elk geval serieus geluisterd.” 

Volgens Francis Nauman kan er weinig worden veranderd aan de afsluiting van de Binnenwatersloot. “Maar we kijken goed naar wat we samen voor extra’s kunnen doen. We zijn nu met het idee bezig hoe we de Binnenwatersloot aantrekkelijker kunnen maken. Kunnen we bijvoorbeeld geen tulpjes planten in de kleidam, die voor de brug ligt?” Spoorzone Delft hield al rekening met de ondernemers door de werkzaamheden hier niet in november, zoals eerst was gepland, maar pas eind januari te laten plaatsvinden. Zo kon worden voorkomen dat de ondernemers aan de Binnenwatersloot in de belangrijke tijd voor de feestdagen in een gewijzigde situatie terecht zouden komen. 

De Binnenwatersloot is sinds afgelopen maandag deels afgesloten. Over vijf weken gaan Spoorzone Delft en de ondernemers de situatie bespreken en overleggen over de eventuele problemen die zijn opgetreden. De ervaring leert echter dat verkeersdeelnemers na ongeveer twee weken gewend zijn aan de nieuwe situatie. Nauman: “We moeten de Binnenwatersloot afsluiten omdat er een tunnel moet komen en we doen ons best om met ondernemers naar de beste oplossingen voor de binnenstad te zoeken. We willen er met hen voor zorgen dat het nog leuker wordt om hun winkel te bezoeken. Zo maken we er een nog mooier project van.” En, voegt Van Schelven daar aan toe, “we proberen de overlast tot een minimum te beperken. Dat lukt goed en we hebben er vertrouwen in dat het zo blijft.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12