Afbeelding

Korte berichten: zondag 25 januari

Algemeen

De korte berichten uit de Delft op Zondag van zondag 25 januari.

Stedin vervangt gasaansluitleidingen
PIJNACKER - Naar aanleiding van een gasstoring bij Basisschool Ackerweide in Pijnacker zijn door netbeheerder Stedin in november 2008 preventief inspecties uitgevoerd aan het gasnet. Tijdens de inspecties in de wijk Tolwijk heeft Stedin geconstateerd dat het uit voorzorg raadzaam is om de gasaansluitleidingen naar de woningen te vervangen. Het gaat in heel Tolwijk om ongeveer 850 woningen. Omdat de straten open moeten zal Stedin waar nodig ook de elektriciteitsleidingen vervangen. Stedin begint in februari met deze vervangingswerkzaamheden 


Onderzoek agrarisch telen op afvalwater
DELFT - Het Hoogheemraadschap van Delfland, Evides Industriewater, Veolia Water, Rossmark en Delfluent Services bij de TU Delft zijn vorige week vrijdag overeengekomen om een pilot-onderzoek te doen naar het hergebruik van het gezuiverde afvalwater van Afvalwaterzuivering Harnaschpolder. Met dit project wordt onderzocht of met behulp van nieuwe technologie uit gezuiverd afvalwater betrouwbaar en herbruikbaar water kan worden geproduceerd. Dit water kan worden gebruikt als gietwater voor bijvoorbeeld het kweken van tomaten in de glastuinbouw. Op termijn kan het worden gebruikt om de zoetwatervoorraad in het oppervlaktewater aan te vullen.


Veel minder schade in Midden-Delfland rond Jaarwisseling
MIDDEN-DELFLAND - Rond de Jaarwisseling is er in Midden-Delfland vergeleken met de voorgaande Jaarwisselingen fors minder schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen. De teller van de ‘Oud en Nieuw-rekening’ van de Gemeente is volgens de meest recente inventarisatie blijven steken op circa 6000 euro. Vorig jaar lag dit bedrag nog op 25.000 euro. Vooral verkeersborden hebben een deuk of andere schade opgelopen, maar ook afvalbakken moesten het ontgelden. De Gemeente Midden-Delfland gaat deze de komende tijd vervangen of repareren. 


Culinaire primeur voor ziekenhuis
DELFT – In de keuken van het Reinier de Graaf Gasthuis rolde afgelopen week de laatste maaltijd van de band in de keuken. Een historisch moment, want hiermee is de Reinier de Graaf Groep het eerste ziekenhuis in het land zonder centrale keuken. Dieze maakt definitief plaats voor dineren à la carte. Voor deze nieuwe en patiëntvriendelijke manier van eten en drinken ging het ziekenhuis een nauwe samenwerking aan met voormalig topkok Pascal Jalhay. Vanaf deze week kunnen alle patiënten in het ziekenhuis kiezen uit twaalf verschillende menu’s, bereid met verse ingrediënten. De maaltijden worden in kleine keukens op de verpleegafdelingen op een door de patiënt gewenst tijdstip bereid.


Politie onderzoek autobranden Delft:
DELFT - Het Autobrandenteam van de Politie onderzoekt nog steeds de autobranden in de regio Haaglanden. Op woensdag 31 december j.l. werd rond 21.19 uur op de Haydnlaan in Delft een witte bestelbus van het merk Mercedes Sprinter brandend aangetroffen. Donderdag 1 januari j.l.werd rond 02.50 uur op het Poptahof Noord ter hoogte van nummer 141 een blauwe personenauto van het merk Volkswagen Golf brandend aangetroffen. Deze auto’s zijn opzettelijk in brand gestoken. Ze worden onderzocht door Autobrandenteam van Politie Haaglanden. Heeft u informatie, relevante foto’s of beelden met betrekking tot deze autobranden, dan wordt u dringend verzocht om contact op te nemen met de Politie via telefoonnummer 0900-8844.


Delftse kamers steeds prijziger
DELFT - Uit onderzoek van de website Kamernet.nl blijkt dat nieuw aangeboden kamers in Delft 8,5 procent duurder zijn geworden. Kamernet vergeleek de prijzen van kamers in december 2008 met die van de kamerprijzen in december 2007. De gemiddelde huurprijs van een kamer in Delft is zelfs meer gestegen dan het landelijk gemiddelde, dat op 6,9 procent ligt. Kamerzoekenden maakten in Delft wèl meer kans op een kamer. Het totaal aantal nieuw aangeboden kamers is in december 2008 namelijk enorm toegenomen: 30,3 procent meer dan in dezelfde maand een jaar daarvoor. Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van aangeboden kamers in Delft met 8,5 procent is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs komt hiermee uit op 319 euro, 24 euro onder het landelijk gemiddelde.


Vestia wint Nederlandse Energy Trophy
DELFT - Door in het kantoor 9,3 procent energie te besparen heeft Vestia Delft de Nederlandse Energy Trophy 2007-2008 gewonnen. Bovendien werd de Delftse campagne bekroond met de eerste prijs voor de beste campagne. Dit heeft Ecofys, organisator van de Energy Trophy, vorige week bekendgemaakt. De Energy Trophy is een Europese competitie tussen bedrijven en overheden in achttien landen om met kleine technische ingrepen en gedragsveranderingen onder medewerkers de grootste energiebesparing te behalen. 


Legermuseum trekt meer bezoekers
DELFT - Het Legermuseum heeft in 2008 weer meer bezoekers ontvangen dan het jaar ervoor. Met een stijging van 10 procent ten opzichte van 2007 sloot het museum op 31 december j.l. af met in totaal ruim 66.000 bezoekers. Hiermee is de stijgende lijn van de laatste jaren voortgezet. Vooral de tentoonstellingen Special Forces en Dappere Dieren met bijbehorende vakantieprogramma’s en de Actie Zone trokken veel belangstellenden.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12