Erik Jan Koekoek haalde zilver in het mannen enkelspel B voor spelers die gebruik maken van een rolstoel.
Erik Jan Koekoek haalde zilver in het mannen enkelspel B voor spelers die gebruik maken van een rolstoel.

Bijzonder succes voor Badmintonclub Delft!

Algemeen

VEENENDAAL - Vorige week, zaterdag 20 april, is Delftenaar Axel van Nieuwenhuyse van BC Delft Nationaal Kampioen geworden tijdens het NK parabadminton in Veenendaal. Hij behaalde zijn titel in het enkelspel voor mannen in de B-categorie voor staande spelers.  

Sinds een jaar biedt badmintonvereniging BC Delft naast haar reguliere badmintonactiviteiten ook parabadminton aan. Parabadminton is badminton voor sporters met een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. “Inmiddels hebben we een kleine en hechte groep. Het afgelopen jaar hebben enkele van deze badmintonners aansluiting gevonden bij onze reguliere badmintongroepen. Een mooie stap voor hen en de inclusie die wij als club belangrijk vinden”, aldus voorzitter Paul van der Knaap. Vorige week zaterdag wist Axel van Nieuwenhuyse dus een bijzonder succes te behalen in Veenendaal. Zijn Delftse clubgenoot Erik Jan Koekoek haalde zilver in het mannen enkelspel B voor spelers die gebruik maken van een rolstoel. Ook hun niet Delftse ploeggenoten gingen met eremetaal naar huis.

Nieuwe spelers
Volgens de voorzitter is er bij BC Delft zeker ruimte voor nieuwe spelers: “We hebben ruimte voor nieuwe spelers. De leeftijden van sporters variëren van tieners tot zestigplussers. Zij spelen staand of in een rolstoel en we kijken per speler naar de mogelijkheden en wensen. Hoewel iedereen bij BC Delft welkom is, stellen we een aantal voorwaarden aan de deelnemers. Dit is om het voor de begeleiders en de andere sporters haalbaar en leuk te houden. Een speler moet daarom in staat zijn om zelfstandig een opdracht uit te voeren, spelregels aan te leren en mag geen agressief gedrag vertonen.”  

Voor meer informatie kunt u terecht op www.badmintonclubdelft.nl.