Afbeelding
Foto: Michel Zoeter

Jennifer Ewbank in Dossier Mastenbroek bij Den Haag FM over haar nieuwe EP ‘Footprints’

Algemeen

Afgelopen woensdagavond deed zangeres Jennifer Ewbank uit Den Haag een radio-interview bij Den Haag FM met  presentatoren Martijn Mastenbroek en Martin Reitsma over haar nieuwe EP ‘Footprints’ die op 25 april is uitgekomen. Het interview was telefonisch waarbij er verschillende nummers van haar album in de uitzending te horen waren. Dit album is goed ontvangen. 

tekst: Martin Reitsma

Jennifer woont met haar mooie gezin, twee honden en kat vlakbij de Haagse duinen, het strand en zee. Ze is geboren en getogen in Den Haag en koestert haar woonplaats. Buitenmensen als ze zijn zoeken ze dan ook maar wat graag strand en zee op. 

Jennifer vertelde in de uitzending over haar nieuwe EP het volgende:   ‘Afgelopen jaar heb ik gewerkt aan Footprints, de  EP die is opgenomen in Nashville in Amerika.  Er zijn inmiddels diverse singles uitgebracht hiervan en te beluisteren op Spotify.  Alle instrumenten zijn daar door goede Amerikaanse rasmuzikanten ingespeeld waarmee mijn zangpartijen in een Nederlandse studio werden gemixt en gemasterd.  Hide& Seek is de nieuwe single, ik ben heel tevreden over het resultaat. Op haar instagram account wordt ze massaal gecomplimenteerd met deze EP door haar fans en volgers. Ook haar videoclips kunnen rekenen op veel positieve bijval. 

Jennifer vertelde voorts in de uitzending over haar optredens in recente jaren. Zo was zij finaliste in het TV programma Better Then Ever, zong op TV in DNA Singers een duet met nichtje Day Ewbank en zong in het programma Secret Duets samen met Emma Heesters. Ook haar TV optreden met Douw Bob & Friends op Valentijnsdag was indrukwekkend.

‘Sailing’ met Douwe Bob

Over haar samenwerking met Douwe Bob vertelde Jennifer: ‘Douwe Bob hoorde mijn eigen compositie Sailing, hij was ervan onder de indruk.  

Douwe belde me en vroeg me of ik zin had om mee te doen aan zijn theatertour. Daar hoefde ik niet lang over na te denken omdat het al een langer gekoesterde wens was om wat op muzikaal vlak met hem te gaan doen. Het nummer Sailing gaat over de bewustwording van je sterfelijkheid. Op een dag zul je er niet meer zijn, dat is heel ingrijpend en triest voor je kinderen en andere dierbaren die je achter moet laten. Dat klinkt heel zwaar maar je leeft niet alleen maar maar voor jezelf. Het is ook een troostliedje met virtueel een zeilbootje dat naar een oneindige horizon vaart en kleiner en kleiner wordt.

Ik heb het liedje een aantal jaren geleden geschreven en opgenomen bij Gordon Groothedde in de studio. Hij liet het tijdens de opnames van het nieuwe album van Douwe Bob horen aan hem en hij werd er door geraakt. Hij kon zich er heel erg mee identificeren en wilde het als duet met mij opnemen. Het nummer staat nu ook op zijn nieuwe album en heet: Where Did All The Cool Kids Go en met elkaar zingen we het live tijdens de landelijke tour van Douwe’. 

De theatertour is succesvol, inmiddels zijn er in 13 theaters optredens gedaan en Jennifer vindt de samenwerking met Douwe te gek, we ontvangen veel mooie reactie’s van het publiek. Met Douwe zing ik voorts ‘You Got Me’, en met hem, Stijn van Dalen en Melle ook ‘I do’ en ‘Danny Boy’

Jennifer ft. Christopher Ewbank zingen samen ‘Lighthouse

‘Mijn vader is altijd een muzikaal voorbeeld voor mij geweest’ gaat ze verder Vorig jaar deed ik een duet met hem “Lighthouse”. Het is een ontroerend lied over de band tussen vader en dochter, maar het kan op elke hechte band van toepassing zijn.

Footprints is te beluisteren op Spotify met de nummers:

Footprints, Into the wild, Sailing ft Douwe Bob, Lighthouse ft Christoper Ewbank en Short way home.  

Wil je meer info lezen over Jennifer dan kan dat via haar social mediakanalen en via: jenniferewbank.nl   Haar video  van John Meijer bij CultuurBoulevard op Kasteel de Wittenburg kun je op You Tube zien via zoeken met de steekwoorden:  CultuurBoulevard, John Meijer, Kasteel de Wittenburg, Jennifer Ewbank.