Sharda (rechts) en Bidja (links) op stap in De Hoven Passage.
Sharda (rechts) en Bidja (links) op stap in De Hoven Passage. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in Beeld: Sharda (63) en Bidja (54)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in De Hoven Passage?
Boodschappen doen en wat eten. Wij zijn net bij Kippie geweest. We gaan nu even naar een Surinaams eethuis. Even kijken wat ze daar hebben. Kwalitaria hier is onze favoriete plek.  

Hoe lang woont u al in Delft en waar?
We wonen nu 24 jaar in Delft aan de Isaäc Da Costalaan schuin tegenover De Hoven. Hiervoor heb ik in Rotterdam gewoond (Sharda), maar Delft is beter. Ik vind Delft veel rustiger dan Rotterdam. Rotterdam is veel te druk.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
We hebben een bruiloft van familie. Een neefje gaat trouwen. Het wordt een Hindoestaanse bruiloft in een partycentrum in Rotterdam. We zijn Hindoestaans. Als cadeau geven we geld. Tegenwoordig moet je altijd geld in een envelop geven. Kunnen ze zelf wat kopen.

Welk nieuws is u bijgebleven?
Oekraïne vinden we verschrikkelijk. Verder wordt er veel geschoten hier in Delft. Zo werd er gister ook weer eentje dood gevonden. Ze hebben die vrouw gepakt. Het wordt een beetje eng hier.

Waar halen jullie het meeste plezier uit?
De binnenstad van Delft. Koningsdag komt eraan en dan zijn we daar altijd. Tussen de twee kerken is het heerlijk zitten met een biertje of een wijntje.

Wat zou er volgens u beter kunnen in Delft?
Oplaadpunten voor scootmobiels. Er rijden heel veel mensen met die dingen hier, maar nergens kun je ze opladen. Je bent verplicht om naar huis te gaan. We hebben het al vaker bij de gemeente aangegeven.