Op zaterdag 13 januari vinden de robotwedstrijden van de First Lego League tussen 11.00 en 16.00 uur plaats in Naaldwijk.
Op zaterdag 13 januari vinden de robotwedstrijden van de First Lego League tussen 11.00 en 16.00 uur plaats in Naaldwijk.

First Lego League in World Horti Center!

Algemeen

NAALDWIJK - Op zaterdag 13 januari vinden de robotwedstrijden van de First Lego League tussen 11.00 en 16.00 uur plaats in het World Horti Center in Naaldwijk. Doel van deze wedstrijden is om kinderen en hun ouders te interesseren voor techniek en technische opleidingen.

First Lego League is een onderwijsprogramma waarbij kinderen in teamverband aan de slag gaan met een maatschappelijk thema. Ze worden hierbij geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken. In 3 runs mogen leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs proberen een zo hoog mogelijke score te realiseren met een voorgeprogrammeerde robot op een missietafel die volstaat met Legomodellen. Naast de robotwedstrijd presenteren de teams van maximaal 10 leerlingen de resultaten van hun thematische onderzoek aan een innovatiejury. Het thema van het seizoen 23-24 is ‘Masterpiece’, waarbij de relatie tussen kunst en hobby enerzijds en anderzijds techniek onderzocht wordt. Zowel de robotwedstrijden als de presentaties van het innovatieproject zijn vrij toegankelijk voor publiek. De wedstrijden in het World Horti Center zijn de eerste van vier wedstrijden in Zuid-Holland. Na Westland volgen op 20 januari Delft en op 27 en 28 januari Haaglanden in het Omniversum. Rotterdam sluit de rij op 2 februari.

Side Event
Natuurlijk is het Side Event ook zeker een bezoekje waard! Met een droneworkshop, een Lego Derby Car Racebaan, Duplo knikkerbanen en de Lego Masters wedstrijd! Ook kunt u om 12.00 en 14.00 uur deelnemen aan rondleidingen door het World Horti Center met onder andere een bezoek aan de onderzoekskassen van Vertify en de les kist zonne-energie van WNTweb testen. Meer informatie is te vinden op www.firstlegoleague.nl!