De gemeente Pijnacker-Nootdorp onderzoekt momenteel of er binnen de gemeente een opvanglocatie voor 150 tot 300 asielzoekers kan komen. Het gaat dan om minimaal vijf en maximaal tien jaar.
De gemeente Pijnacker-Nootdorp onderzoekt momenteel of er binnen de gemeente een opvanglocatie voor 150 tot 300 asielzoekers kan komen. Het gaat dan om minimaal vijf en maximaal tien jaar.

Gemeente Pijnacker-Nootdorp onderzoekt eventuele opvanglocatie asielzoekers

Algemeen

PIJNACKER NOOTDORP - De gemeente Pijnacker-Nootdorp onderzoekt momenteel of er binnen de gemeente een opvanglocatie voor 150 tot 300 asielzoekers kan komen. Het gaat dan om minimaal vijf en maximaal tien jaar. Tegelijkertijd wil de gemeente tijdelijke woningen plaatsen voor starters en spoedzoekers.

Of er daadwerkelijk een asielopvang in combinatie met flexwoningen komt in Pijnacker-Nootdorp, hangt af van het haalbaarheidsonderzoek naar geschikte en beschikbare locaties. Omdat er ook wordt onderzocht wat we maatschappelijk aankunnen, worden ook organisaties als de bibliotheek en de politie gevraagd om mee te denken. Waarschijnlijk wordt er in januari of februari 2024, wanneer het locatieonderzoek is afgerond, een voorkeurslocatie bekendgemaakt. Vervolgens zal de gemeente inwoners en met name omwonenden opnieuw betrekken door middel van een informatiebijeenkomst en het instellen van een klankbordgroep.

Denk mee!
De gemeente nodigt inwoners graag uit om mee te denken. Welke kansen ziet u bij asielopvang in combinatie met tijdelijke huisvesting voor lokale woningzoekenden? Heeft u bepaalde zorgen of tips die u de gemeente wilt meegeven? Deel uw mening door het invullen van een digitale vragenlijst van de gemeente. Het invullen moet vóór 30 november gebeuren. Naast de digitale vragenlijst is het ook mogelijk om een papieren versie in te vullen bij het gemeentekantoor, CulturA & Zo, de bibliotheek en alle locaties van de SWOP. 

Alle uitkomsten van het onderzoek worden verwerkt in het uitvoeringsplan. In het voorjaar van 2024 beslist de gemeenteraad of zij akkoord gaan met dit plan.